Chomutov – Čtyři tisíce tři sta padesát fanoušků si dnes večer našlo cestu na chomutovský zimní stadion a dobře udělalo. Třetí a rozhodující finálová bitva o juniorský extraligový pohár měla jednoznačného vítěze, mistry České republiky se stali Piráti Chomutov.

junioři34

V první třetině vládl Libor Šulák

Na rozdíl od předchozích dvou zápasů měl dnešní duel od samého začátku jasný průběh. Již v čase 02:05 se v přesilové hře prosazuje střelou od modré Libor Šulák a začíná vítězné šedesátiminutové tažení (1:0). Hráč s dvanáctkou na zádech si ještě ani pořádně nestihl vychutnat svoji přesnou trefu a radoval se podruhé. V čase 04:21 znovu prostřeluje litvínovského Soukupa a nadšení ochozů nebere konce (2:0).

Po dvou částech hry bylo jasno

Vstup do druhé třetiny měl ještě rychlejší grády. Ze hry uběhlo pouhých osmadvacet vteřin a Piráti jásají potřetí, tentokrát se mezi střelce zapisuje Daniel Lehnert (3:0). Další přesná trefa přišla v krásném čase 31:13, při vlastním oslabení ujíždí všem Litvínovským David Kaše a zvyšuje skóre na 4:0.

Výborné začátky potvrdil Hammerbauer

A je to opět začátek třetiny, který Litvínovu přináší smutek. 41:08, Jan Hammerbauer upravuje nadvakrát stav na 5:0. O dvě a půl minuty později přišel také čestný úspěch hostů, Karel Šefl tvrdou střelou snižuje na rozdíl čtyř gólů (5:1). Poslední slovo ale patří domácímu výběru, čtrnáct minut před koncem třetí části hry (a zápasu) uzavírá kanonádu Pirátů Radek Veselý (6:1).

Hoši, gratulujeme a děkujeme

Litvínovský trenér si před zápasem v médiích „poplakal", kterak jeho tým musí čelit „celorepublikovému výběru" a kterak je mu více jak rovnocenným soupeřem. Jeho slova možná do začátku dnešního utkání měla něco do sebe, po právě předvedené pirátské exhibici je ale jasné, která hokejová juniorka je v České republice tou nejlepší. HOŠI, DĚKUJEME!!!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru