Olomouc / Litvínov / Chomutov – Zápasy podobné jako vejce vejci. Stejný průběh jednotlivých třetin, stejný konečný výsledek. V obou případech se vedení ujaly domácí týmy, v obou případech přišlo rozhodnutí pár minut před koncem zápasu. Pirátské juniorka podlehla ve včerejším druhém finálovém zápase o extraligový titul Litvínovu 3:2, s totožným skóre odjíždělo „Áčko" ze čtvrtého barážového souboje z Olomouce.

pirátiolomouc24Jak to bylo v Litvínově...

V Litvínově se zápasový účet otevřel již ve čtvrté minutě, tvrdou střelou mezi gólmanovy betony se prosadil domácí Marek Baránek (1:0). Vyrovnávací gól přišel téměř vzápětí, v minutě páté poslal vizitku za Soukupova záda David Kaše (1:1).

Na začátku druhé třetiny šli mladí Piráti do vedení (22. minuta), při vlastním oslabení se švihem nad lapačku bezmocného gólmana prosadil Libor Šulák (1:2). Ani tentokrát se na vyrovnání nečekalo dlouho, o pět minut později rozjásal litvínovský stadion Ivan Řehoř (2:2).

Rozhodnutí přišlo v čase 54:16 a v tomto případě si pirátský brankář vybral velkou porci smůly. Litvínov (konkrétně Martin Cical) nahodil černý kotouč z vlastního pásma, ten se před Dvořákem postavil na hranu a záhadným způsobem skončil v jeho síti (3:2). Piráti se v závěru pokusili o vyrovnání při hře bez brankáře, na výsledku se už ale nic nezměnilo.

Třetí a rozhodující utkání o mistrovský titul sehrají obě mužstva zítra (čtvrtek) v chomutovské SD Aréně v 17.30.

...a jak v Olomouci

Ke čtvrtému barážovému utkání zajížděl včera „A" tým na Hanou. Výchozí předzápasová pozice byla více než skvostná, Piráti drželi čelo tabulky, první vzájemný zápas vyhráli 3:1 a hlavně, do týmu se vrátilo sebevědomí a dobrá nálada.

Stejně jako v Litvínově, i tady se ujal vedení domácí výběr. V šesté minutě nařídil rozhodčí trestné střílení proti Chomutovu a jeho exekutor Rostislav Marosz střelou nad lapačku nabídnutou šanci bez problémů využil (1:0). Piráti srovnali stav v minutě dvanácté, kdy se nadvakrát prosadil David Kämpf (1:1).

Další změnu skóre přinesla až druhá třetina, ve čtyřiadvacáté minutě se nejprve prosadil olomoucký Ondřej Švaňhal (2:1), o minutu a půl později rozjásal hosty Karel Hromas (2:2).

Definitivní rozuzlení zápasu přišlo v čase 58:36. Jan Jaroměřský nahazuje puk od modré čáry a David Ostřížek ho přesnou tečí uklízí do sítě Martina Růžičky (3:2).

Co na to trenéři?

Jaroslav Beck – tým „A": „Prohráli jsme zápas číslo čtyři z dvanácti a to je v této fázi jasná skutečnost. Musíme si dát pozor na další zápas doma. Neměli jsme tak dobrý pohyb, nevydrželi jsme v důrazu, nebyli jsme tak trpěliví. Něco tomu zápasu chybělo a je to věcí domácího rozboru a přípravy na další utkání." (zdroj: oficiální web Piráti Chomutov)

Zdeněk Skořepa - juniorka: „Myslím si, že to byl oboustranně rychlý a tvrdý hokej. První třetinu jsme odehráli perfektně, měli jsme tam nějaké šance. Druhou třetinu, stejně jako u nás, byl lepší soupeř. A třetí část jsme prohráli nešťastným gólem skoro přes celé hřiště, kdy se puk zvedl těsně před gólmanem. Ale ke konci jsme zase byli lepší, Litvínov převážně bránil. Prohráli jsme smolně." (zdroj: oficiální web Piráti Chomutov)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru