Chomutov – Vstup do baráže vyšel na jedničku. Piráti první zápas proti soupeři z Hané zvládli v poměru 3:1 a připisují si první tři důležité body do barážové tabulky.

piráti263Premiérový gól Radka Havla

Hodnotit utkání rozhodně není jednoduché. Nervozita byla znát na obou týmech, nepřesností a chyb bylo k vidění více než dost. Chomutovští přitom nezačali zápas vůbec špatně. V průběhu první třetiny jednoznačně ovládli hru, soupeře předčili ve všech směrech. Svoji převahu korunovali dvěma góly, v deváté minutě se střelou od modré zapsal do statistiky Radek Havel (1:0), v minutě devatenácté poslal Piráty do dvoubrankového vedení Vojta Kubinčák (2:0).

„Olomouc hraje tužku"

O přestávce diskutující fandové hodnotili dosavadní výkon prostě: „Olomouc hraje „tužku", hra není nic moc líbivá, ale zaplaťpánbůh za vedení."

Komplikace ve druhé části

Ve druhé třetině jako by se Piráti nechali ukolébat náskokem. V této fázi hra opravdu nenadchla, ale jak známo, účel světí prostředky. To ovšem platilo pouze do šestatřicáté minuty, kdy zamířil přesně olomoucký Matěj Pekr a snížil na pro hosty nadějných 2:1. A začaly se dít věci.

Klid dodal „štístko" Gajovský

Do třetí třetiny vstoupila Olomouc jako pokropena živou vodou, začala hrát hokej a poprvé v zápase vyvinula jakýsi tlak. Hanáci pálili ze všech pozic, naštěstí pro domácí končily jejich střely většinou mimo brankoviště. Zbylých šest přesných zlikvidovala s přehledem opora domácích, gólman Martin Růžička. Definitivní klid přinesla čtyřiapadesátá minuta a barážové „štístko" Nikola Gajovský. Využil nepřesné (vlastně úplně špatné) rozehrávky v olomouckém obranném pásmu a přesnou trefou k pravé tyči stanovil konečné skóre zápasu. Piráti Chomutov – HC Olomouc 3:1.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru