České Budějovice / Chomutov – Česká vládkyně plaveckých bazénů začala novou sezonu více než skvostně. Na Velké ceně Jihočeského kraje a Českých Budějovic ovládla Simona Baumrtová znakařské tratě na sto a dvě stě metrů, další triumf přidala na distanci sto metrů motýlek a excelentní víkend dovršila druhým místem na kraulařské stovce.

simona263

Simona plnit nemusí, přesto by limity s přehledem dala

Simona Baumrtová se řadí do reprezentační skupiny A, a díky tomu nemusí plnit limity pro start na srpnové Mistrovství Evropy v Berlíně. Tuto zdánlivou výhodu ale chomutovská plavkyně vůbec nepotřebuje, její budějovický čas na dvoustovce znak (2:12,06) byl lepší než ostrý limit. Podle tabulek získala za tento výkon 844 bodů. Stejného ohodnocení dosáhla i na poloviční trati, na níž dohmátla v čase 1:01,49.

Na mistrovství Evropy v Berlíně se už pomalu může chystat také Roman Dmytrijev z USK Praha. Loni ještě junior si účast na šampionátu zajistil na trati dvě stě metrů znak, do Berlína se kvalifikoval skvělým časem 2:01,75. Na mistrovství pojede také Dmytrijevova klubová kolegyně Alena Benešová. Ta se kvalifikovala na trati tisíc pět set metrů volný způsob časem 17:19,37.

Maďarka Verrasztó získala osm medailí

Nejúspěšnější závodnicí co do počtu vítězství, byla v Českých Budějovicích Maďarka Evelyn Verrasztó. Celkem triumfovala sedmkrát (50 m motýlek, 100 m volný způsob, 200 m motýlek a polohový závod, 400 m volný způsob a polohový závod a 800 m volný způsob) a na 50 metrů prsa skončila druhá.

Český pohár pokračuje na konci dubna Velkou cenou Ostravy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru