Kladno / Chomutov – Rozhodně to není na bůhvíjaké jásání, určitý příslib a naděje to ale je. V posledním kole základní části zajížděli Piráti na led kladenských Rytířů, aby po šedesáti minutách hry ukončili deprimující bilanci čtyřiadvaceti porážek v řadě. Hokejisty Kladna může prohra mrzet dvojnásob, díky ní se definitivně stali druhými účastníky barážových bojů (první asi představovat nemusíme).

straka

Hruška na Kladno umí

Skóre zápasu otevřel v desáté minutě při přesilové hře David Hruška (0:1). Tomu se proti kladenským letos obzvláště daří, z osmi gólů, kterých Piráti při vzájemných soubojích dosáhli, dal chomutovský střelec rovnou polovinu. Snad to tak půjde dál.

Straka se trefil dvakrát

Na další branku se na Kladně čekalo do šestadvacáté minuty a i v tomto případě na ní měl velkou zásluhu hostující hráč s číslem 44. Postaral se o tlak v obranném pásmu domácích, na střelu Vojty Kubinčáka stihl ještě gólman Cigánek reagovat, na důraz Josefa Straky už ale ne (0:2). O dvě minuty později sice dělovka Tomáše Kaberleho znamenala snížení stavu na 1:2, ze strany domácích to ale byla poslední přesná trefa. Minutu a čtyřicet vteřin před koncem druhé části hry poslal Piráty do dvoubrankového vedení kapitán Luboš Bartečko (1:3) a tři minuty před koncem třetí třetiny pečetil výhru druhým zásahem v zápase Straka (1:4).

„Třetí gól je zlomil"

„Nejvíc nahecované budou v play-out dva zápasy s Kladnem. Jeden druhého bude chtít rozhodit," uvádí na stránkách klubu šestadvacetiletý forvard a pokračuje, „teď jim chyběl Pavel Patera, což bylo znát zejména v přesilovkách. Pokud by hrál, bránila by se jejich přesilovka pět na tři mnohem hůř. Zápas jsme po taktické stránce zvládli velmi dobře. Vedli jsme a nikam jsme se nemuseli tlačit. Soupeře jsme, až na začátek druhé třetiny, kdy na nás vlétl, do šancí nepouštěli. Třetí gól pak zápas zlomil."

Co nás nyní čeká

Play-out11.3./18.00 – Karlovy Vary – Chomutov; 14.3./17.30 – Kladno – Chomutov; 16.3./17.30 – Chomutov – Litvínov; 18.3./17.30 – Chomutov – Karlovy Vary; 21.3./17.30 – Chomutov – Kladno; 23.3./17.30 – Litvínov – Chomutov

Baráž – první zápas začínáme doma, ve středu 26.3. v 17.30, soupeř zatím není znám. Hned za dva dny zajíždí Piráti do Kladna a ještě týž týden v neděli hrajeme opět v domácím prostředí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru