Chomutov – Právě postavení obou týmů v tabulce předesílalo, že nepůjde o procházku růžovou zahradou. Chomutov přezimoval na osmé příčce s pětadvaceti, Převýšov o místo lépe se sedmadvaceti body. Očekával se hezký fotbal, toho ale první poločas moc nenabídl.

fotbaltitul

„Všechno zlepšit, zápas odjezdit po prdeli"

„Máme to zápas, co zápas. Pětačtyřicet minut nám trvá, než se rozběháme. Dnes jsme měli málo pohybu, hráli jsme špatně s balonem," zhodnotil první část hry trenér domácích Robert Vágner. „V půli jsme si řekli, že musíme všechno zlepšit a prostě to odjezdit, jak se říká, po prdeli. Druhý poločas už byl výrazně lepší," dodává ještě trenér.

Skóre otevřel „vlastenec"

Se slovy kouče nelze jinak, než souhlasit. Zatímco v první fázi zápasu se hráči s balonem spíše hledali, do druhých pětačtyřiceti minut jako by nastoupilo jiné mužstvo. Hned úvodní závar (48. minuta) před brankou hostujícího Zavřela skončil gólem. Po rohovém kopu Marka Vaita prodlužoval hlavou do vápna Radek Szmek, aby si vzápětí (také hlavou) dál parádního „vlastňáka" Jakub Špindlen (1:0).

Další gól přišel o devět minut později. Akce začala u Aldina Čajiče, míč se posouval přes Radka Szmeka a Libora Tafata až k Tomáši Česlákovi, který nedal Zavřelovi šanci (2:0). „Radek to tam výborně udělal, dal to před 'kasu' a Libor měl prázdnou bránu," popisuje akci Česlák, „ještě jsem na něj řval, ať to sám zakončí. On sice říkal, že mi nahrával, ale ta střela mu prostě nesedla, já tam stál a doklepl to."

Poslední přesný zásah přišel deset minut před koncem hry. Tentokrát se vyznamenal domácí gólman Radek Zaťko. Přesným výkopem našel Libora Tafata, který prošel přes obránce a uzavřel skóre na konečných 3:0.

„Nebyl to lehký zápas"

„Rád bych vyzdvihl výkon soupeře. Převýšov hrál velmi dobře, především v prvním poločase, to jsme s nimi měli problémy. Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak to nebylo," uznává kvalitu dnešního rivala Robert Vágner.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru