Litvínov / Chomutov – Jako den a noc. Těmito slovy zhodnotil pirátský lodivod Jaroslav Beck obě severočeská utkání. Zatímco v úterý jeho výběr zdolal litvínovskou Vervu 4:2, včera naopak stejnému soupeři hladce podlehl a odvezl si pověstného „bůra".

pirátiwV Litvínově přišlo 140 lidí

Stejně jako v Chomutově, proběhl zápas mimo zájem fanouškovské obce. I když, ona by touha utkání vidět možná byla, hrací časy kolem desáté dopoledne jsou ale prostě tak trochu mimo. Na litvínovský stadion Ivana Hlinky se tak vypravilo pouhých 140 diváků.

Rozhodla druhá třetina, v brance se znovu objevil Hany

Všechno důležité se odehrálo víceméně ve druhé části hry. Po první třetině vedli Litvínovští o jednu přesnou trefu (14. minuta – Juraj Majdan; 1:0) a zápas z pohledu hostí zdaleka nevypadal beznadějně. Drtící brankostroj se pak roztočil ihned po začátku třetiny číslo dvě. Dvacátá druhá minuta, Rostislav Martynek zvyšuje přesnou střelou mezi Růžičkův beton a lapačku na 2:0, o šest minut později při vlastním oslabení ujíždí a nekompromisně zakončuje Jakub Černý (3:0), a po další minutě a půl překonává chomutovského gólmana blafákem do bekhendu Robin Hanzl (4:0). Po čtvrtém gólu dostává v dresu Pirátů po dlouhé době příležitost....a teď pozor, Miroslav Hanuljak.

Piráti nedali ani čestný úspěch

Poslední zápis do listiny střelců přišel v závěrečné dvacetiminutovce. Přihrávka Juraje Majdana nachází Marka Zavřela a jeho lehké nahození končí za zády překvapeného Hanyho (5:0). V závěru utkání měli ještě Piráti třikrát výhodu jednoho hráče v poli, bezchybně lapajícího Francouze ale překonat nedokázali.

Co na to trenér?

„Obě přípravná utkání vypadala jako den a noc. První zápas byl z naší strany v pořádku, tentokrát jsme ale do poloviny utkání neodváděli profesionální práci. Nasazení a přístup byly naprosto špatně, za což přišel trest. Poté leckdo chtěl, ale hra už se nedařila a góly nepadaly. Hráči si musí uvědomit, že takový přístup k zápasu, jaký předvedli v první polovině utkání, je do budoucna naprosto nepřijatelný, protože bychom se vrátili někdy do podzimu, kdy jsme vypadali, jak jsme vypadali! Něco takového se opakovat prostě nemůže!" uvádí na stránkách Pirátů Jaroslav Beck.

Vážně nemůže?

My si k tomu dovolíme jen malou poznámku - něco podobného v menších či větších obměnách slyšíme (někdy od hráčů, někdy od trenérů) téměř po každém zápase, jak je ale vidno, opakuje se to stále dokola. Takže, ne že nemůže, ono se to stále děje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru