Kadaň – Šestice závodníků, pět medailí. Na prosincový úspěch na Mistrovství Polska navázal kadaňský Kosagym v německém městečku Eberswalde více než skvěle. Zlato, dvě stříbra a dva bronzy, to je vizitka jako hrom.

nikolaKosagym hlásí dva návraty

Letošního devátého ročníku tradičního turnaje v polokontaktních disciplínách kickboxu se zúčastnilo na 250 bojovníků z Německa, Dánska a Polska. Barvy a kickboxerskou čest České republiky hájila v Bavorsku pouze již zmíněná šestice z Kadaně. „Z republiky jsme tam byli skutečně jen my. Ničemu to ale nevadilo, skvěle jsme si to užili," usmívá se jeden z trenérů Kosagymu Jan Jansa a vzápětí přidává perličku, „pro dva z nás to byly velké návraty. Po přibližně dvouleté odmlce, způsobené zdravotními komplikacemi, restartovala svoji veleúspěšnou kariéru Nikola Herejková a novou závodní éru, tentokrát ovšem mezi veterány, začal můj kolega - trenér Jiří Černý."

Němci ve finále „zlobili"

Oba navrátilci si vedli vskutku dobře, pauza jako by ani nebyla. „Nikola (kat. -55 kg) i Jirka (kat. +94 kg) vybojovali krásné bronzy," pochvaluje si Jansa a pokračuje, „Michael Fejsák potvrdil roli favorita, v kategorii pointfighting (-42kg) nenašel přemožitele a zaslouženě bral pohár pro vítěze. Výborný výkon odvedl také Jakub Juhar (kat. -52kg), nad jehož síly byl pouze finálový soupeř z Německa a stříbro vybojovala také Karolína Kollmannová (+70kg), která stejně jako Kuba podlehla ve finále německé kickboxerské škole."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru