Chomutov – Co se tak asi dá napsat? Všechno důležité už v podstatě padlo. O dlouhodobé krizi chomutovských hokejistů byly popsány stohy papírů, o tom, jak marná je současná situace, taktéž. Dnešní večer se navíc Piráti zapsali do smutných statistik hokejové extraligy. Prohrát sedmnáctkrát v řadě se naposledy povedlo Vsetínu v sezoně 2006/2007.

cvtrinec

Začátek byl z říše snů

Samotný zápas Pirátů proti třineckým Ocelářům se přitom vůbec nevyvíjel špatně, po pěti minutách hry vedli domácí o dvě branky. Krásně vypadající čas 02:02 a Martin Šagát posílá z mezikruží své mužstvo do vedení (1:0). O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Po přihrávce zpoza branky nedal Peteru Hamerlíkovi šanci Vojta Kubinčák a vypadalo to na skvělý večer (2:0). Hosté se poprvé prosadili v sedmnácté minutě, na Matúše Kostúra vyzrál Vojtěch Polák (2:1). Tímto stavem nakonec první část hry také skončila.

Druhá třetina moc vzrušení nepřinesla. O maličko více ze hry měli hosté z Třince, gólově se ale prosadit nedokázali.

Pět minut a všechno bylo ztraceno

Co se nepodařilo mezi dvacátou a čtyřicátou minutou, přišlo bohužel ve třetí třetině. Domácí fanoušky nejprve rozjásal po samostatném úniku a perfektně provedeném blafáku Josef Straka (3:1), pak již ale přišly hororové minuty. Důrazně hrající Oceláři otočili stav během pouhých pěti minut. 50:39, profesorská akce Davida Květoně, který si dlouhým obloukem objel obranu, položil gólmana a skóroval pod víko (3:2). 51:57, Jan Peterek vyhrává vhazování, nachází Davida Noska, a...3:3. 55:04, Jiří Polanský dokonává neskutečný obrat. V rohu kluziště promíchává puk, přelstí domácího kapitána Bartečka a zasouvá puk pod Matúšův beton (3:4).

Čtyři minuty přesilovky vyrovnání nepřinesly

Velkou šanci alespoň na srovnání dostávají Piráti čtyři minuty před koncem zápasu. Faul Marka Trončinského oceňují sudí pětiminutovým trestem plus do konce utkání, Chomutovští posléze zkouší hru šesti proti čtyřem, všechno marně. Nikomu z domácích se již nepodařilo kotouč za Hamerlíkova záda dostat a rekord byl na světě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru