Chomutov – Oba zápasy dělí pouhé dva dny, přesto to vypadá, jako by v pirátských dresech nastoupila naprosto odlišná mužstva. Zatímco v Praze neměli Piráti sebemenší nárok, dnes po nějakém tom bodíku sahali. Zápas nakonec rozhodla jediná chyba a kompletní body se přesouvají na konto brněnské Komety.

piratibrno1

První třetina branku nepřinesla

Nebývá to v Chomutově zvykem, ale na úvodní gól se čekalo až do druhé třetiny. Ta první namísto pěkného hokeje přinesla více nepřesností a to na obou stranách. Za zmínku snad stojí pouze situace z šestnácté minuty, kdy jedinečnou šanci hostujícího Štěpána Novotného zmařila skvělým zákrokem domácí opora v bráně Martin Růžička.

Dvě tyče potrestali hosté gólem

Další vzrušení přinesla hned třetí minuta druhé části. Když David Hruška orazítkoval Čiliakovu tyč, mezi diváky to pouze zahučelo. A když naprosto stejným způsobem dopadl o dvě minuty domácí Radek Havel, bylo jasné, že se nás smůla prostě pustit nehodlá. Podle známé sportovní pravdy „nedáš – dostaneš" udeřilo na druhé straně. Dvacátá osmá minuta, tvrdá střela Tomáše Svobody a pohotová dorážka Michala Kempného znamenala první změnu stavu. Rozhodčí ještě gól ověřoval na videu, když ale ukázal do středového kruhu, prohrávali jsme 0:1.

Vyrovnat mohl o dvě minuty později Vojta Kubinčák, v pozici osamoceného střelce ale nenašel na Marka Čiliaka správný recept. Piráti se ale nakonec přece jen dočkali. V čase 39.10 našel Štěpán Hřebejk Davida Hrušku, který se střelou z první nemýlil (1:1).

Rozhodnutí přišlo po chybě kapitána

Rozhodující moment zápasu přišel čtrnáct minut a šest vteřin před jeho koncem. Domácí kapitán Luboš Bartečko přichází ve vlastním pásmu nepochopitelně o puk, Vojtěch Němec vybízí ke skórování Tomáše Svobodu a ten se již tentokrát nemýlí (1:2). V úplném závěru zkouší Beckův výběr opět hru bez gólmana, na skóre se ale již nic nemění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru