Chomutov – Ručička teploměru ukazuje něco kolem deseti stupňů, fotbalisté ale počasí neřeší. Už za pár okamžiků bude přestřižena páska a umělý povrch nového hřiště v Mostecké ulici poprvé pocítí došlápnutí kopaček.

Hlavní slovo pro předsedu

Slavnostního zahájení se chopil předseda FC Chomutov Jaroslav Krákora. V krátké úvodní řeči poděkoval všem, kteří se na výstavbě nového sportoviště podíleli a zároveň neopomněl podotknout, že chomutovská kopaná má na více, než na Českou fotbalovou ligu. Poté se již dostaly ke slovu nůžky a ceremonie vystřídal fotbal.

Premiéru měl chomutovský „potěr"

Jako první si kvalitu „umělky" vyzkoušeli nejmenší hráči chomutovského klubu. Rozdělili se na čtyři týmy a miniturnajovým pavoukem „každý s každým" sehráli desetiminutová utkání.

A jsou to především malí fotbalisté, kterým bude tréninkový komplex sloužit v celoročním provozu.  Stejně tak ho ale budou využívat i mužstva z blízkého okolí, která hrají nižší soutěže a v neposlední řadě hřiště vyzkouší také hráči „A" týmu, kteří zde plánují svoji zimní přípravu.

„Bude se lépe pracovat s mládeží"

Samotní hráči vnímají areál jako velké plus. „Nové hřiště s umělým povrchem tohle město, tenhle tým potřeboval. Opět se tak zkvalitnilo zázemí a může se lépe pracovat s celou mládeží," říká hráč FC Chomutov a trenér předpřípravky Michal Klimeš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru