Plzeň / Chomutov – První den plaveckého zimního mistrovství republiky v Plzni přinesl dva české rekordy (čtěte zde), dny druhý a třetí byly z pohledu severočeských plavkyň neméně úspěšné. Ke čtvrtečnímu triumfu na nejkratší polohovce přidala Simona Baumrtová nejlepší český čas i na 200 metrů polohově a 200 metrů volný způsob. Raduje se také Lucie Svěcená, která překonala své vlastní i národní maximum na 100 metrů motýlek z poloviny listopadu.

Čtyři starty, tři zlata, stříbro a tři české vrcholy

I přesto, že Simona Baumrtová nestartuje na tratích, na nichž se řadí ke světové elitě, domácímu šampionátu doslova kraluje. Skvěle jí vychází doplňkové disciplíny a v Plzni si připsala další dva české rekordy. Na 200 metrů polohově vymazala z tabulek Barboru Závadovou poté, co její výkon z loňského roku vylepšila o 73 setin sekundy. V bazénu na Slovanech dohmátla v čase 2:08,61. Ke zlatu přidala ještě stříbro z 50 metrů prsa, kde při neúčasti Petry Chocové plavala rychleji pouze Martina Moravčíková.

Třetí rekord do sbírky přidala Baumrtová na 200 metrů volný způsob. Čas předchozí rekordmanky Jany Myškové platil dlouhých deset let, chomutovská plavkyně jej nyní výkonem 1:57,10 předčila o 74 setin. Překvapením je na stejné trati druhé místo další závodnice z Chomutova Štěpánky Šilhanové, které je teprve 15 let.

Nejlepší čas platil 14 dní

Jen dva týdny nechala platit svůj rekordní čas na 100 metrů motýlek talentovaná šestnáctiletá Lucie Svěcená ze Žatce. Z vlastního výkonu na Velké ceně Brna ukrojila dalších 9 setin sekundy a stlačila český rekord na 58,46.

Republikový zimní šampionát vyvrcholí zítra dopoledními rozplavbami a od 16:00 se rozdělí medaile v jedenácti finálových disciplínách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru