Obránce Filip Eliáš. Zdroj: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov – Hokejový tým Piráti Chomutov hlásí posilu. Nedávno rozšířil kádr trenérského triumvirátu Pešout-Martínek-Krstev útočník Jan Svoboda, který v rodném Chomutově hostuje z Přerova, kam má vyřízeny střídavé starty do Chance ligy. Stejnou formou nyní přichází z pražské Slavie obránce Filip Eliáš, který se připojí k Pirátům a v případě potřeby může naskočit za „sešívané“.

„Jedná se stále ještě o mladého obránce, který už má ale velké zkušenosti ze Chance ligy, což je aspekt, který se nám může v závěru sezóny hodit. Když se naskytla možnost Filipa získat, využili jsme ji podobně jako u Honzy Svobody,“ přibližuje hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Pětadvacetiletý pražský rodák to pod vrcholky Krušných hor zná, neboť v letech 2018 až 2020 nastupoval dvě sezóny v Chance lize za Kadaň, odkud si odskočil do druholigové Bíliny. Předtím prošel mládežnickými týmy pražské Hvězdy i Sparty, za niž jednou nastoupil také v Tipsport extralize a stalo se tak shodou okolností 4. března 2018 v poslední kole základní části v Chomutově.

Po angažmá u Trhačů zakotvil Filip Eliáš na dva roky v Jihlavě, aby následně působil v Šumperku, který po sestupu opustil a zamířil do již zmíněné pražské Slavie. V aktuálním ročníku Chance ligy nastoupil do šestnácti duelů, v nichž zapsal dvě asistence. Celkem má ve druhé nejvyšší soutěži na kontě 230 startů s bilancí 24 přesných zásahů a 35 přihrávek.

Teď se těší na novou výzvu u Pirátů. „Kluby byly sice předem trochu domluvené, ale jinak se to seběhlo docela rychle. Nicméně jsem rád, že dostanu prostor, abych ukázal a dokázal, co ve mně je,“ konstatuje zadák, který v první domácí přípravě Pirátů pomohl Slavii k výhře gólem.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru