TIP NA VÝLET: Lobkowiczký zámek s románským hradem a věží Hláska můžete navštívit i během zimních víkendů
Lobkowiczký zámek. Foto zdroj: www.stredohori.cz
Výlety

Litoměřicko, Roudnice nad Labem - S návštěvou prohlídkového okruhu Lobkowiczkého zámku s románským hradem nemusíte čekat až do jara či léta. Naopak můžete vyrazit i během zimních víkendů a dopřát si tak komornější prohlídku. To platí i pro věž Hláska.

Lobkowiczký zámek - v rámci prohlídky navštívíte vybrané části zámku, zbytky románského hradu, na němž byl zámek později vybudován a nově je od roku 2021 umožněn vstup do prostor druhého patra ve východním křídle. V bývalých zámeckých komnatách a později prostorách vojenské konzervatoře je připomenuta hudební historie rodiny Lobkowiczů a právě historie Vojenských hudeb a Vojenské konzervatoře.

Věž Hláska - druhá z roudnických památek, na kterou můžete i v zimě. Z ochozu věže se nabízí krásný rozhled do okolí. I zimní výhledy mají své kouzlo!

TIP - až půjdete z věže, zastavte se v přilehlém Café Říp. V nových prostorách kulturního domu najdete příjemnou kavárnu s úžasných výhledem.

Podřipské muzeum - nabízí stálou expozici věnovanou pravěkému období, období středověku a novověku s řadou exponátů. V novověké části expozice se kromě dějin rodu Lobkowiczů seznámíte s dřevěným deskovým betlémem neznámého mistra z 18 století.

Aktuální časy prohlídek a jejich zaplněnost si raději předem zkontrolujte na adrese rezervace.vyletnarip.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru