Třebívlice - Déšť, oblačnost, zima, tma, všudypřítomná mlha. Tak vypadá začátek českého podzimu. Rozhodně by to však neměl být důvod, proč sedět doma. Vždyť právě začíná sezona vína! Udělejte si výlet a vyrazte do Třebívlic na Litoměřicku, kde bylo v září obnoveno proslulé vinařství, které dnes nese název JOHANN W. Prožijte nezapomenutelný víkend, ochutnejte víno, které se pilo naposledy před 100 lety, a poznejte tajemný příběh o lásce, který se za ním skrývá.

Zámecké vinařství v Třebívlicích. Foto: archiv vinařství

Návštěvníci se mohou těšit na exkurzi po moderním areálu vinařství, díky níž se seznámí s celým výrobním procesem a samozřejmě ochutnají i třebívlické víno, které navazuje na dlouholetou místní tradici. Vinařství navíc nově otevřelo na víkendy restauraci, která nabízí místní speciality a je postavena na čerstvých potravinách od místních farmářů. Užijte si parádní gastronomický zážitek a ochutnejte tradiční severočeské recepty!

Vinařství je o víkendech otevřeno od 10:00 do 22:00, přičemž prohlídky začínají od 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00. Pro větší skupiny lze uspořádat exkurzi i mimo tento harmonogram. Prohlídky vinařství jsou koncipovány jako Cesty vína. Každý z návštěvníků se tak stane na chvíli vinařem, a to v nejmodernějším vinařství ČR. Kromě toho pozná i tajemství příběhu o poslední lásce Johanna Wolfganga Goetheho, jíž bylo vinařství zasvěceno.

Historické trati u Třebívlic, které leží necelou hodinu cesty z Prahy, opět ožily díky citlivé práci zkušených vinařů pod vedením sklepmistra Martina Nesvadby. Odrůdy byly vybrané po konzultacích s dnes již zesnulým nestorem českého vinařství profesorem Vilémem Krausem. První vinobraní výhradně z vlastních hroznů proběhlo v Třebívlicích v roce 2012.

Vinařství a jeho okolí letos učarovalo tvůrcům televizního seriálu Vinaři, kteří se rozhodli natočit druhou sérii právě tady. Štáb televize Prima vyměnil Pálavu a Mikulov za hrad Hazmburk a děj umístil přímo do oblasti Třebívlic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru