Klášterec nad Ohří - Milovníci pěší turistiky a historických památek se nyní dozví více zajímavostí o hradu Šumburk i o přírodních zajímavostech vrchu Šumná. Město Klášterec nad Ohří totiž vytvořilo z odborných podkladů zajímavý obsah včetně mapky a vizualizace původní podoby hradu, a zajistilo výrobu informační tabule, která je umístěna na začátku přístupové cesty k hradu.

Informační cedule k hradu. Foto: Miroslav Dub

Tam ji na nový dřevěný stojan vlastní výroby upevnili členové neziskové organizace Zachránci památek České republiky, kteří již v loňském roce odvedli slušný kus práce na údržbě této památky.

“Vystavěli jsme oddechový altán v půli lesní cesty k hradu, sekali jsme trávu, spálili vyřezané větve a provizorně spravili přístupovou lávku přes hradní příkop“, říká předseda sdružení Miroslav Dub z Dolních Niv.

Zachránci památek mají přitom větší plány, kterými chtějí ve spolupráci s městem oživit zříceninu hradu Šumburk. Na některé činnosti stačí sami, na jiné bude třeba sehnat zdroje financování. Důležitá je také spolupráce s památkáři. „Máme v plánu znovu opravit přístupovou lávku, vyřezat náletové dřeviny, instalovat odpadkové koše a lavičky a také přidat další informační tabule i ukazatele,“ říká Miroslav Dub.

Předání informační cedule. Foto: Adéla Chlupová

Bližší informace najdeme na adrese www.zapacr.cz, kde se lze o snažení zmíněného spolku dozvědět více. „Nabízíme také možnost členství, každý může přispět i bez aktivní spolupráce například symbolickou částkou 19 Kč měsíčně,“ dodává Miroslav Dub.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru