Jezdíte rádi na kole? Přijeďte se projet po okolí Března
Pohled na Ohři.
Výlety

Březno - Jste vášnivými cyklisty? Přijeďte se projet po okolí vesnice Března. Dojedete odtud přes Nechranickou přehradu třeba do Kadaně, nebo se dáte na východ do Žatce, nebo rovnou z Března na severozápad do Celné.

Obcí a jejím katastrálním územím vedou různé cyklotrasy: mezinárodní cyklotrasa č. 6 (vedoucí z Chebu do Litoměřic – 250 km v Česku); a 6A (Březno-Hořetice, Březno-Nechranická přehrada, Žatec-Nechranická křižovatka); krajská cyklotrasa č. 3080 (Celná-Lideň-Málkov-Černovice-Spořice-Droužkovice-Březno-Nechranice-Vikletice – 29,5 km); a soustava cyklotras místního významu.

Všechny druhy cyklotras jsou vzájemně propojeny a můžeme se díky nim prohlédnout obec Březno, Nechranickou přehradu, vinice ve Stranné s napojením na Chrám chmele a piva v Žatci. Místní trasy vedou po asfaltových površích a silnicích 3. tříd. Všechny jsou značeny podle pravidel pro cyklotrasy a stezky.

Cyklostezka Ohře navazuje na Valdštejnovu cyklostezku (v Bavorsku označenou jako Wallenstein-Radweg). V úseku Cheb-Perštejn-Louny je trasa v celé délce značená cykloturistickým značením s číslem 6.

2906stezka2

Autokemp Vikletice

Pokud si během jízdy uděláte přestávku. Můžete se v Březně osvěžit v cukrárně a ve dvou restauracích. Dobře se najíte 150 metrů od břehu přehrady v Rybářské baště, je zde možné se i ubytovat. Tradiční česká restaurace s nabídkou rybích specialit a pohodový rodinný penzion vás zve posedět nebo pár dní pobýt v klidném prostředí obce Vikletice na břehu Nechranické přehrady. Před vjezdem do Vikletic narazíte na dva kempy, které jsou přímo u hráze, další dva jsou za Vikleticemi.

Další informace můžete získat v infocentru na telefonu 474 692 016 nebo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru