Zdroj obrázku: jiriigaz / stock.adobe.com
Výlety

V srdci Severních Čech se rozkládá Máchovo jezero. Tato nádherná vodní plocha a její okolí je považováno za jedno z nejoblíbenějších rekreačních míst v celém kraji. Ať už jste nadšený dobrodruh, milovník historie nebo prostě hledáte odpočinkové místo, Máchovo jezero nabízí nespočet možností pro nezapomenutelný pobyt. Ovšem ani jeho okolí není k zahození a rozhodně je zde pár míst, která stojí za to vidět. 

Hrad Bezděz

Majestátní středověká pevnost, nadčasově dominuje krajině a nabízí nejen pohádkovou atmosféru, ale i impozantní historické zážitky. Jeho kamenné hradby a monumentální věž vás vtáhnou do doby rytířů a králů, zatímco rozsáhlé výhledy na okolní krajinu vytvářejí kouzelnou kulisu, kterou jen tak jinde nenajdete. Navíc je to opravdu kousek, pokud jste ubytování nedaleko Máchova jezera, tak je téměř povinnost se zde podívat.

Houska - hrad který se přestavěl na zámek

Obklopený tajemnými legendami a gotickou architekturou, vzbuzuje zvědavost a dojemné pocity. Zajímavá je rozhodně jeho nezvyklá poloha na pískovcových skalách, což nabídne nádherný výhled na okolní krajinu. Pověsti o portálu do pekla a nevysvětlitelných jevech vytvářejí atmosféru napětí a záhad, zatímco průzkum hradu odhaluje jeho jedinečné historické detaily.

Hrad Kokořín

Je vystavěný na skalnatém vrcholu a okouzluje návštěvníky svým středověkým šarmem v kombinací s malebným okolím. Výhledy na rozsáhlé lesy a skalnaté útvary nabízí nezapomenutelné výhledy na českou krajinu. Jeho historie, spojená s rytířskými legendami, což propůjčuje hradu jedinečnou atmosféru a předurčuje ho k tomu, aby byl místem plným dobrodružství a mystiky.

Doksy

Hrady máme zdárně za sebou a nyní se zaměříme na spíše odpočinková místa. Jedním z nich je malebné město na břehu Máchova jezera. Promenáda podél jezera láká na odpočinek s krásným výhledem na vodní hladinu, zatímco historické uličky města odhalují bohatou historii a pohostinnost. Pokud by vás toto místo uchvátilo natolik, že byste zde chtěli strávit delší dobu, pak možností ubytování v Doksech se nabízí nespočet. Ať už v hotelu nebo chatkách v přírodě. V neposlední řadě za zmínku stojí určitě muzeum Čtyřlístek, které se zaměřuje na tento legendární komiks.

Drábské Světničky

Trochu dále od Máchova jezera se nachází toto ne moc známé skalní městečko. Kamenité útvary, vytvářející labyrinty a jeskyně, tvoří fascinující kamennou krajinu, pro což se rozhodně vyplatí se vydat o kousek dále. Na něco podobného v Česku jen tak nenarazíte a pokud jste milovníky přírody, pak je opravdu povinnost se zde zastavit.

Zámky Lobeč a Nový Bernštejn

Pro ty z vás, kteří stojí o opravdu nevšední zážitek jsme si pro vás připravili tyto dva zámky. Nabízejí totiž možnost přespání, což se vám jen tak někde nepoštěstí. A upřímně. Kolik z vás může říct, že někdy ve svém životě spal na zámku?

Navíc, pokud rádi nosíte trička s potiskem nebo sbíráte suvenýry, tak vás potěšíme. Na všech těchto místech si je můžete pořídit a následně umístit do vaší sbírky.

Máchův Kraj

V naprosté blízkosti samotného Máchova jezera můžeme narazit na tento skvost. Je nádherným útočištěm pro ty, kdo hledají odpočinek v náručí přírody. Oáza klidu kolem jezera přináší návštěvníkům oddech v příjemném stínu stromů a na plážích obklopených křišťálově čistou vodou. Procházky podél břehů, cyklistické výlety a pikniky jsou jen malou ukázkou toho, co Máchův Kraj nabízí.

Všechna tato místa mají co nabídnout a určitě se vyplatí je navštívit. Čeká na vás spousta nových zážitků a podívaných od pohádkových hradů, přes záhadná skalní města až po malebná městečka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru