Snímek Dvě slova jako klíč vstupuje do kin. Natáčelo se v Ústí nad Labem, New Yorku či Indonésii
S domorodci se tam setkali i herci Ivan Franěk (vlevo) či David Švehlík (vzadu). Foto: Bontonfilm
Zajímavosti

Ústecký kraj – Do kin jde ve čtvrtek 27. července celovečerní film Dvě slova jako klíč, volné pokračování diváckého hitu Úsměvy smutných mužů. Ale již ve středu proběhnou (v 16:30 a v 19 hodin) v ústeckém kině Hraničář dvě předpremiéry filmu, který se také natáčel například v Ústeckém kraji.

Stejně jako „Úsměvy“, které získaly Cenu filmových fanoušků v rámci Českého lva 2018, ho natočil režisér Dan Svátek podle knihy Josefa Formánka. V hlavních rolích se představí David Švehlík a Ivan Franěk. Dvě slova jako klíč sleduje osudy různých lidí na několika kontinentech, které se postupně prolínají, a nakonec se spojí v jeden příběh.

2607filmkz1

Snímek se natáčel na indonéském ostrově Siberut. Foto: Bontonfilm

Film vznikal po celém světě v reálném prostředí, kromě Česka natáčel štáb také ve Francii, Dánsku, Indii, Himalájích, New Yorku, Japonsku nebo v Indonésii na ostrově Siberut, jenž ve svých knihách přiblížil právě Josef Formánek. „Josef nás vzal přímo tam, kde jeho dech beroucí knihy vznikaly, ke kmenům v džungli, u nichž přebýval. Stal se prostředníkem mezi dvěma světy a nám najednou jeho knihy ožily před očima,“ vzpomíná režisér Dan Svátek.

Vedle Davida Švehlíka se ve svých rolích z Úsměvů smutných mužů vrátí Jaroslav Dušek, Ivan Franěk a Marika Šoposká. V dalších rolích se pak objeví také zahraniční hvězdy Daniel Olbrychski, Pierre Richard, Gen Seto nebo Jana Nagyová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru