Vánoce ve vazbě: Rybí filé s bramborovým salátem, jinak žádné zvláštní výhody
Ilustrační foto
Zajímavosti

Litoměřice – Vánoční čas, Štědrý den a Silvestr, je téměř pro každého radostným obdobím. Přesto se najdou lidé, kteří by svátky zřejmě prožili raději úplně jinak. Ve vazební věznici stráví letos vánoční svátky až 320 vězněných osob.

Obvinění a odsouzení, kteří jsou ve vazební věznici, nemají o vánocích žádné zvláštní výhody. Jsou povinní dodržovat stanovený režim dne. Na Štědrý den dostanou k večeři smažené rybí filé s bramborovým salátem. V osobním volnu po splnění povinností mohou sledovat televizní programy. Pro zpestření těchto dní, byl dále realizován pro odsouzené program organizovaný odbornými zaměstnanci sestavený ze sportovních aktivit, např.: stolní tenis, kulečník, šachy aj… Zástupci evangelické církve metodistické uspořádají ve vazební věznici vánoční bohoslužby.

Vybraní odsouzení, kteří plní stanovený program zacházení nad rámec svých povinností, dostanou na Vánoce a Silvestr od ředitele vazební věznice kázeňskou odměnu, přerušení výkonu trestu odnětí svobody, a tak mají možnost prožít vánoční svátky v kruhu své rodiny.

Příslušníci vazební věznice Litoměřice, kteří jsou v těchto svátečních dnech veleni do dozorčí a strážní služby? Musí dál zajišťovat nepřetržitý a řádný chod vazební věznice, podobně jako jejich kolegové od policie anebo hasičského záchranného sboru. Za to jim patří veliké poděkování. (JaK)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru