Foto: město Chomutov
Zajímavosti

Chomutov – V zasedací síni historické radnice na náměstí 1. máje se v úterý 7. listopadu konala konference určená historikům Comotovia 2023. Hlavním tématem letošního ročníku bylo 100. výročí založení městského muzea a městského archivu v Chomutově.

Historickou konferenci Comotovia zahájil její zakladatel, archivář a historik Petr Rak spolu s náměstkem města Chomutova Milanem Märcem. „Doufám, že si již 11. konferenci s tak krásným tématem jako je 100. výročí Oblastního muzea v Chomutově užijete a dozvíte se mnoho zajímavého a nového, co jste například dodnes netušili,“ přivítal všechny účastníky konference Märc.

Program konference byl nabitý řadou prezentací a přednášek odborníků. První část konference se vztahovala k dějinám chomutovského muzea a archivu, odpolední část měla za téma problematiku Chomutovska. V rámci konference Comotovia 2023 byla zdarma návštěvníkům zpřístupněna Výstava století, která se nachází v prostorách oblastního muzea na starobylé radnici. Tato výstava je nejrozsáhlejším výstavním počinem muzea za poslední léta.

Účastníci konference i všichni ostatní fanoušci regionální historie se mohou těšit na sborník, který bude z této konference vydán v roce 2024.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru