Ústecký kraj - Přicházející víkend bude ve znamení adventních akcí, koncertů a vánočních výstav. Najde se také příležitost ke sportu, zajet můžete do Prahy na zajímavý festival či do Drážďan na Dlouhou noc. Určitě si ale nenechte ujít kulturní akci Strom splněných přání v mosteckém Centralu, jejíž organizátorem je naše redakce. Podívejte se na přehled dalších zajímavých akcí nejen v našem kraji.

V Mostě vystoupí zpěvačka a herečka pražského divadla Na Rejdišti Anna Jiřinka Daňhelová.

MOST: OC Central Most – STROM SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

Sobota 12. prosince od 14 hodin

V sobotu 12. prosince přijedou do obchodního centra Central Most děti ze čtyř dětských domovů a ústeckého Klokánku. Budou jim zde totiž předány dárky, ty dětem kupovali návštěvníci obchodního centra a další lidé, již udělali dětem, které nemůžou žít se svými rodinami, radost aspoň tím, že jim koupili vánoční dárek podle jejich přání. A děti a samozřejmě dárci, kteří dárky zakoupili a všichni návštěvníci centra si mohou užít bohatý kulturní program, který ve spolupráci s obchodním centrem zajistila redakce e-mostecko. Nachystána jsou vystoupení Základní umělecké školy Litvínov, kvartet příčných fléten, zahrají Kristýna Vránová, Nikola Fialová, Petra Kadlecová, Tereza Vodáková a taneční vystoupení První sněhové vločka, zatančí Nikola Popelková a Klára Ulbertová, dále taneční vystoupení skvělé street dance skupiny The Fact, vystoupení juniorů a SHOW Cesta kolem světa, také zazpívá mladá zpěvačka Nela Kailová, Terezka Drábková, těšit se můžete na zpěvačku Kláru Kolomazníkovou z bývalé dívčí skupiny Holki, na recitál zpěvačky a herečky pražského divadla Na Rejdišti Anny Jiřinky Daňhelové, čeká vás módní přehlídka Svatebního salonu Delta, módní přehlídka dětí z dětských domovů Módní show Móda a děti. V průběhu odpoledne proběhne autogramiáda interpretů a také vyhlášení výherců Klubové soutěže o 50 000 Kč Obchodního centra Central Most. Akce začíná ve 14 hodin, konec je naplánován na 17 hodinu. Veškeré informace o akci najdete na www.e-mostecko.cz a na Facebooku E-Mostecko.


MOST: Ressl - 38. ROČNÍK LESNÍHO BĚHU NA RESSLU

Neděle 13. prosince od 12 hodin

Atletický klub Most zve na již 38. ročník Lesního běhu na Resslu. Závod je určen pro všechny věkové kategorie.


MOST: Městské divadlo Most – Vánoční koncert

Neděle 13. prosince od 17 hodin

Vánoční koncert pěveckého sboru Korálek s překvapením chystá mostecké divadlo.


MOST: Divadlo rozmanitostí – Vánoce s dudáckou kapelou

Neděle 13. prosince od 17 hodin

V neděli se koná v Divadle rozmanitostí slavnostní koncert pořádaný k 10. výročí od založení Krušnohorské dudácké muziky. Součástí večera bude i křest nového CD Vánoce s Krušnohorskou dudáckou muzikou. Hostem večera bude berounská kapela Třehusk.


CHOMUTOV: Galerie Špejchar – Příběh loutky

Celý víkend

Navštivte krásnou výstavu, která ve vás probudí fantazii, v reprezentativních prostorách chomutovské galerie Špejchar s názvem Příběh loutky. Kurátorem výstavy je Pavel Truhlář, který sám loutky vyrábí, prodává a kromě toho i hraje loutkové divadlo. Do Chomutova přivezl kromě jiného i loutky ze vzácné sbírky MUDr. Aleny Vorlové, manželky Jiřího Vorla, který shromažďoval loutky od padesátých let dvacátého století a sbírka obsahuje také vzácné loutky z první poloviny devatenáctého století. Dalším naším vystavovatelem je Němec Uwe Dombrowsky, který pochází ze staré rodiny loutkoherců, který přivezl dvě desítky loutek, čtyři původní plátna s vyobrazením, ploché loutky a také scénické fotografie z historie německého loutkoherectví. Z jeho sbírky vás určitě zaujme rytíř, který pochází z roku 1930 a na sobě má stále původní oblečení. Těšit se může také na loutky mosteckého Divadla rozmanitostí a další exponáty. Výstava potrvá do 31. ledna 2016. Provázet ji budou loutková představení ve vybrané dny, tvůrčí dílna s workshopy pro děti i dospělé, komentované prohlídky a další překvapení.


LOUNY: Kostel CČSH Louny – Už to zvoní, už to cinká

Pátek 11. prosince od 17 hodin

Základní umělecká škola Louny a Církev československá husitská NO Louny Vás zvou na vánoční varhanní koncert.


ŽATEC: Živý Betlém, advent na zámku Stekník

Sobota 12. prosince od 15 hodin

Státní zámek Stekník a skupina Vítkovci zvou všechny své příznivce a návštěvníky na živý betlém v sobotu 12. prosince 2015. Hraný adventní příběh Živý Betlém v podání skupiny historického šermu Vítovci z Postoloprt uvidíte od 15 hodin na nádvoří zámku.


ŽATEC: Regionální muzeum - Medový týden

Pátek 11. prosince od 9 hodin, sobota 12. a neděle 13. prosince od 13 hodin

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve Vás a Vaše děti do hlavní budovy muzea na Medový týden, který se uskuteční od 8. prosince do 13. prosince 2015 v rámci výstavy Medové Vánoce aneb Za tajemstvím života včel. Po celý týden je připraven prodej medu, medoviny, svíček, čajů, včelích produktů, čokoládových pralinek a potřeb pro včelaře. Zároveň je připravena mini ochutnávka nabízených medovin, prodej perníčků a prohlídka výstavy Medové Vánoce. Občerstvit se můžete horkou čokoládou, kávou či čajem. Čtvrtek a pátek 11. prosince bude patřit výrobě svíček ze včelího vosku. V pátek vyhlásíme vítěze soutěže O nejchutnější med, pobavíte se ve Včelařské školičce a dozvíte se hodně o životě včel. Školička bude pro zájemce otevřena ještě v sobotu od 13.00 do 17.00 hodin. Pro nejmenší děti jsou přichystané omalovánky a puzzle. V neděli 13. prosince Medový týden zakončíme prodejem čokoládových pralinek. Otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin, o víkendu od 13 do 17 hodin.


TEPLICE: Muzeum - Komentované prohlídky výstavy JULIUS PAYER

Sobota 12. prosince od 14 hodin

Teplické muzeum vás zve na komentovanou prohlídku výstavy JULIUS PAYER, nejslavnějšího teplického rodáka, která se uskuteční v sobotu 12. prosince ve 14, 15 a v 16 hodin. Výstavou Vás provede Jakub Mráček. Vstup zdarma.


ÚSTÍ NAD LABEM: DOMA - music pub - JELEN BACKSTAGE TOUR 2015

Pátek 11. prosince od 20 hodin

Dvě a půl hodiny muziky na letošní šnůře JELEN BACKSTAGE TOUR 2015 zažijete na koncertu kapely v ústeckém klubu.


TEPLICKO: OSEK – Cisterciácký Klášter – Vánoční tradice

Sobota 12. a neděle 13. prosince od 10 hodin

Osecký cisterciácký klášter vás zve na Vánoční tradice. Ukázka řemesel, živý betlém v podání skupiny Vítkovci, výstava Vánoční stromeček, to vás zde čeká tento víkend.


ÚSTÍ NAD LABEM: Muzeum – Tvořivé Ústí

Sobota 12. prosince od 10 hodin

Prodejní prezentace umělců a řemeslníků, sochy, keramika, sklo, šperky, živá hudba, ukázky řemesel, tvořivé dílny, promítání krátkých filmů ústeckých autorů a živá hudba vás čekají na uměleckém jarmarku v ústeckém muzeu. Vstup volný.


ÚSTECKO: Skanzen Zubrnice – Vánoce v Zubrnicích 2015

Sobota 12. a neděle 13. prosince od 9 hodin

Chvíle klidu a pohody najdete v době vánočního shonu v zubrnickém skanzenu. Ve dnech 12. a 13. prosince 2015 vždy od 9 do 16 hodin navštivte akci Vánoce v Zubrnicích. Přivítá vás stromeček ozdobený jablíčky, oříšky a perníčkem. Také letos provoní světničku vánoční pečivo. Vyzkoušíte si výrobu vánočních ozdob z perníkového těsta nebo Vizovického pečiva. Inspirovat se nechte tradiční výzdobou, mikulášské čertíky, polazy, vrkoče aj. Připomenete si období adventu a jeho zvyky, které se již dnes příliš nedodržují, ale na přelomu 19. a 20. století byly běžné. Dárky můžete vybírat u řezbáře, včelaře nebo keramika a spoustu drobností zakoupíte také v historickém vesnickém obchůdku. Vánoční atmosféru navodí vystoupení folklórního souboru DYKYTA z Krásné Lípy. V neděli zažijete živý betlém s divadlem V pytli. Do školy si české koledy a vánoční písně připravil flétnový orchestr SONÍCI z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem. Pro děti a jejich rodiče opět je připravena andělská vánoční stezka s malými úkoly.


LITOMĚŘICE: Hrad – Vánoční jarmark

Sobota 12. prosince od 10 hodin

Hrad Litoměřice vás zve na 5. ročník adventního jarmarku v sobotu 12. prosince v době mezi 10 do 17 hodin. Kromě vánočního zboží a ručně vyráběných vánočních ozdob se můžete těšit také na ukázky řemesel a výrobu ručního papíru, ručně malované hedvábné šátky a ručně pletené zimní plédy, levitující květiny, výrobky z proutí, domácí sirupy, textilní hračky a na mnoho dalšího. Chybět nebudou ani živá zvířátka a dětské výtvarné dílničky. K občerstvení i zahřátí poslouží svařené víno, vánoční čaje, horké sirupy a vánoční perníčky. Zajímavostí bude výstava o historii českých vánočních obyčejů a tradic včetně vánočních perliček. Novinkou bude živý betlém, u kterého se budete moci v určených časových intervalech v průběhu dne poklonit právě narozenému Ježíškovi. V době mimo tento program si budete moci v jesličkách vyfotit své děťátko. Vánoční program zpestří od 10 hodin pěvecký soubor ZUŠ, od 13 hodin flétnový soubor ZUŠ a od 15 hodin divadelní představení Mladivadla. Vstup na jarmark je volný.


LITOMĚŘICKO: LIBOCHOVICE – divadlo - Květinová show

Sobota 12. prosince od 19 hodin

Tradiční květinová show proběhne v divadelním sále U tří lip. Uvidíte krásná květinová aranžmá jako součást divadelního představení. Po ukončení jsou květinové vazby draženy a tento výtěžek bude předán Klokánku v Litoměřicích.


DĚČÍNSKO: RUMBURK – Kostel Sv. Vavřince - Adventní koncert 2015 v Loretě Rumburk

Neděle 13. prosince od 16:30 hodin

Dětský pěvecký sbor Šenováček z Velkého Šenova a Tyršovské zvonky z Rumburku uslyšíte na tradičním koncertu dětských pěveckých sborů v Loretě Rumburk. Vstupné je dobrovolné.


DĚČÍNSKO: Zámek Šluknov - Wild Sticks „Vánoční bubenický koncert a vánoční zvyky"

Neděle 13. prosince od 18 hodin

Na šluknovském zámku se v neděli uskuteční bubenický koncert Wild Sticks. Kapela Wild Sticks, kterou doprovodí kvarteto Jihočeské komorní filharmonie a naladí vás netradičním způsobem na Vánoce. Jejich společný koncert je plný citu, emocí, lásky, vánoční atmosféry a pohody. Vše je umocněno dokonalým zpěvem sólových zpěváků. Zazní písně jako Tichá noc, Jingle Bells, ale i písně nevánoční. Nebudou chybět ani tradiční vánoční zvyky obohacené o zdobení perníčků a věštírnu. Pro zahřátí a příjemnou náladu bude pro vás k dispozici opět zámecká čajovna s čajem a zámeckým svařákem.


PRAHA: Palác Akropolis - Vánoční Respect Festival 2015

Sobota 12. prosince od 19 hodin

Závěrečný koncert 18. ročníku Respect Festivalu 2015, Vánočním Respect Festivalu 2015 proběhne tuto sobotu. Vystoupí princezna asijského undergroundu Susheela Raman a kapela představující kořeny romského hudby Parno Grazst. O afterparty se postarají DJs Yukimura, Loic de Niro & Orisha world beats.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – ŠTRÝCLMARKT: Dlouhá noc

Pátek 11. prosince

V pátek 11. prosince bude vánoční trh Štrýclmarkt otevřen až do 23 hodin večer. Drážďanský Štrýclmarkt zve o této dlouhé páteční noci na velkolepou hru světel a vystoupení magických bytostí v kostýmech. Obchodníci ve vánočně vyzdobených stáncích v tento den vyberou ze svého sortimentu jeden výrobek, který nabídnou se slevou. Tyto produkty a jejich ceny budou označeny velkou zlatožlutou vánoční hvězdou s logem drážďanského Štrýclmarktu. Sleva platí jen tento den v době od 20 do 23 hodin. Kromě toho bude celý den probíhat hudební a zábavný program na tržištním jevišti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru