Chomutov - Třetí listopadový víkend nabízí opět několik zajímavých akcí, díky kterým nemusíte sedět doma. Podívejte se na náš přehled tipů toho, co můžete v našem kraji zažít.

Kabaret Na Poříčí dítě kříčí... k vidění bude v Noci divadel v sobotu 21. listopadu v Mostě. V popředí V. Týcová a M. Krausová. Foto: Městské divadlo Most

ČESKO: NOC DIVADEL 2015

Sobota 21. listopadu

21. listopad 2015 je další nocí otevřených divadel a výjimečných zážitků. Akce Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. Po vzoru muzejních a galerijních nocí je smyslem Noci divadel tvůrčím a neotřelým způsobem prezentovat divadelní budovu i lidi, kteří v ní pracují, a co nejvíce je návštěvníkům přiblížit. Do projektu se zapojí obě scény Městského divadla v Mostě, činoherní i alternativní a loutková scéna Divadla rozmanitostí, start je v 19 hodin. Také Docela Velké divadlo Litvínov vás v sobotu přivítá a to od 16 hodin, dále můžete v našem kraji navštívit Krušnohorské divadlo Teplice od 19 hodin a Činoherní studio Ústí nad Labem v době od 16 hodin.


TEPLICKO: MIKULOV – Setkání majitelů důlních lamp

Sobota 21. listopadu od 16 hodin

Netradiční setkání se uskuteční před štolou Lehnschafter v Mikulově. Všichni účastníci společně, samozřejmě s důlní lampou, odfárají do dolu. Potom si vyslechnou proslov v Dole Sv. Barbory a v 18 hodin vyrazí na pochod směrem k hotelu Cepin, kde si připomenou práci horníků v dolech. Dále bude následovat pochod kolem dolů v Mikulově po trase štola Lehnschafter - parkoviště u Cepina - štola Renner - štola Tří kálů, shluk štol podél cest - Vrstevnicová vrstva přes sjezdovku - pramen u silnice - vodní štola Marie - silnice k chatě Vitiška - cesta k uhelným dolům nad tunelem - průchod tunelem na zastávku ČD v Mikulově - větrná šachta dolu Lehnschafter - štola Lehnschafter.


TEPLICE: OC Olympia – Ice arena

Sobota 21. listopadu od 14 hodin

Chcete si zabruslit pod širým nebem, i když venku to na zimu ještě nevypadá? Brusle můžete nazout před obchodním centrem Olympia Teplice. Vyrostla tam Olympia Ice Aréna. Kluziště je otevřené každý den od 9 do 21 hodin. Olympia Ice Aréna je ozvučená a osvětlená. Tuto sobotu můžete na kluzišti před Olympií zažít bruslící plyšáky. Obchodní centrum totiž připravilo od 14 hodin zábavný program pro rodiče i děti. Čekají na vás soutěže, bruslení s plyšovými maskoty, hry a dárky. Vstupné na kluziště se v době akce neplatí! U kluziště je půjčovna, počet bruslí je však omezený. Ice arenu můžete využít až do 23. listopadu.


MOST: Divadlo rozmanitostí - Trojč(t)ení

Pátek 20. listopadu od 17 hodin

Jedinečný komponovaný večer tří scénických skic současných zahraničních dramatických textů určených dětskému divákovi v podání tří divadel - Divadla rozmanitostí, Divadla Letí z Prahy a českobudějovického Malého divadla. Po představení následuje neformální diskuze. Po představení následuje neformální diskuze. Trojč(t)ení je určeno pro všechny zájemce o současnou světovou dramatickou tvorbu pro děti a je vhodné děti od 8 let.


MOST: Městské divadlo Most – Koncert vokálního seskupení 4TET

Neděle 22. listopadu od 19 hodin

Vokální seskupení 4TET v sestavě Jiří Korn, Jiří Škorpík, Dušan Kollár, David Uličník. Gentlemani v cylindrech připravili originální podívanou v nové verzi programu.


MOSTECKO: LITVÍNOV - Citadela – Spiramento

V pátek 20. listopadu od 19.30 hodin

V pátek 20. listopadu v 19.30 přivítá litvínovská Citadela pátý ročník přehlídky scénického tance Spiramento. Milovníky tance čeká bohatý program. V průběhu večera zhlédnou kromě různých tanečních stylů i divadelní kusy a hudební čísla, například v podání literárně dramatického oboru ZUŠ Litvínov či litvínovské hudebnice Ouim Kim Beat. Vyvrcholením celého večera a pomyslnou třešničkou na uměleckém dortu budou zástupci profesionální taneční scény, sólisté Pražského komorního baletu, Patrik Čermák a Jitka Tůmová. Představí se vám také taneční skupiny Freedom a Freedom 4 z Prahy, které se zabývají scénickým tancem a integrují i tanečníky s tělesným nebo smyslovým postižením. Po skončení večera pak budete mít možnost posedět v Café Baru Citadela a na následné after party si poslechnout živou rockovou hudbu v podání skupiny B.A.R. Chcete na Spiramento jít a nemáte vstupenky, zkuste je vyhrát s naší redakcí. Více se dočtete zde.


MOSTECKO: LITVÍNOV - Citadela – Festival outdoorových filmů

Pátek 20. listopadu až neděle 22. listopadu od 17 hodin

Na festival outodoorových filmů vás zve litvínovská Citadela. Festival se koná od pátku do neděle, promítá se od 17 a 19.30 hodin.


CHOMUTOV: U Dvou rytířů - Fler jarmark

Sobota 21. listopadu od 9.30 hodin

Zajímavý jarmark můžete navštívit v Chomutově tuto sobotu ve sklepních prostorách v domě, kde se nachází restaurace U Dvou rytířů v Revoluční ulici. Nakoupit zde můžete netradiční a ručně vyrobené vánoční dárky.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Kadaňská cesta – lampionový průvod

Pátek 20. listopadu od 17 hodin

Fakta říkají, že na celém světě je více než 5,5 milionů dětských otroků, kteří jsou nuceni pracovat až 18 hodin denně. V Kadani se proto můžete zúčastnit již tradičního pochodu z Mírového náměstí křížovou cestou až na Františkánský klášter, kde na všechny tyto děti vzpomeneme a poneseme pro ně světýlka naděje. Poté se vydáme na Střelnici po Nábřeží Maxipsa Fíka. A nezapomeňte vzít s sebou lampiony. Od 18 hodin proběhne na Střelnici promítání filmu Krev v mobilech, děti pak mohou zhlédnout méně náročný snímek O človíčkovi. Akce se koná v rámci celosvětové kampaně End Child Slavery Week.


LOUNY: Vrchlického divadlo - KONCERT K 90. NAROZENINÁM ZDEŇKA ŠESTÁKA

Neděle 22. listopadu od 16 hodin

Řada hudebních hostů přichází popřát k narozeninám PhDr. Zdeňku Šestákovi, hudebnímu skladateli, vědci, propagátorovi cítolibské skladatelské školy 18. století.


LOUNY: Klub Getiton - Dukla Vozovna + John Wolfhooker + Last Station

Sobota 21. listopadu, čas neuveden

A něco pěkně „hustého". V sobotu přijedou do lounském klubu Getiton kapely Dukla Vozovna, John Wolfhooker a Last Station. Vstupenky na koncert se budou prodávat až na místě.


LOUNY: Městská knihovna – Den pro dětskou knihu

Neděle 22. listopadu od 14 hodin

Městská knihovna Louny přichystala na nedělní odpoledne hezkou akci nejen pro dětské čtenáře. Čeká vás vystoupení dětí z mateřských škol a také jejich taneční vystoupení. Noví dětští čtenáři mohou získat tento den průkazku do knihovny zdarma. Na akci si můžete také zakoupit knihu nebo něco pěkného či se zúčastnit burzy vyřazených knih. A čekají vás i další doprovodné akce, například opékání buřtů na dvoře, s čertem Ondřejem.


ŽATEC: Galerie Sladovna – Tvořivé odpoledne pro děti

Sobota 21. listopadu od 13.30 hodin

Galerie Sladovna Žatec zve vás s vaše děti na tvořivé odpoledne s názvem Podzimní skřítek. Vytvořte si něco zajímavého z materiálu, který tu bude k dispozici.


ÚSTÍ NAD LABEM: OC Forum – Uvolněte se pro dobrou věc

Až do 30. listopadu

Přijďte si prohlédnout netradičně pojatou výstavu autorských děl českých designérů a umělců, na téma „netradiční ztvárnění pisoáru". Výstava Pissoir Art Gallery sestává z deseti zcela unikáních děl, nesoucích i hlavní myšlenku, která autora inspirovala ke zhmotnění zcela osobitého tvaru, který pisoáru dává zcela novou hodnotu. Přesvědčte se na vlastní oči, že pisoár může být i krásný. Cílem této výstavy není jen pobavení návštěvníků centra, ale také upozornění na dosud veskrze opomíjenou tematiku stále rostoucího rizika ohrožení pánské populace rakovinou prostaty. Odbornou záštitu nad Výstavou Pissoir Art Gallery drží nadace MUŽI PROTI RAKOVINĚ, jejíž cílem je aktivizace mužů v boji proti onkologickým onemocněním a zejména proti rakovině prostaty. Výstava byla zahájen 16. listopadu a potrvá až do 30. listopadu v otevírací době obchodního centra.


LITOMĚŘICKO: LOVOSICE - Snow film fest 2015 - Lovosice

Pátek 20. listopadu od 19 hod

Večer plný špičkových filmů, sníh, led, adrenalin, extrémní lyžování, zimní lezení, expedice, skialpinismus a další zimní šílenosti na vás čekají v Čajovně - vinotéce, Osvoboditelů 177 v Lovosicích na Snow film festu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru