Chomutov - Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších sportovních, kulturních a společenských akcí v Ústeckém kraji. A pokud budete mít chuť cestovat, nepřehlédněte dvě skvělé akce, které ocení nejen vaše děti. U našich německých sousedů totiž můžete prožít do nejmenších detailů svět pohádky Tři oříšky pro Popelku nebo si můžete na drážďanském Veletrhu Spielraums dětmi pohrát se všemi možnými stavebnicemi.

Kouzelný zámek Moritzburg, kde se natáčely Tři oříšky pro popelku. Foto: Schloss Moritzburg

NĚMECKO: Zámek MORITZBURG - Popelka na zámku Moritzburg. Nová výstava, celá v češtině

Od soboty 7. listopadu od 10 hodin

Od můžete u našich sousedů v Německu na zámku Moritzburg, který se nachází 14 km od Drážďan, zažít úžasnou a výpravnou výstavu Popelka na zámku. Kompletně nově koncipovaná výstava nabídne zámeckým hostům a fanouškům filmu Tři oříšky pro Popelku nový vhled za kulisy této roku 1973 natočené česko-německé koprodukční filmové pohádky. Fanoušci filmu se nyní mohou zcela ponořit do Popelčina světa a dozvědět další fascinující podrobnosti o natáčení filmu. Kurátor Steffen Retzlaff mluví česky, a tak mohl v archívech filmového studia Barrandov sám dohledat potřebná fakta. Všechny texty k výstavě jsou dvojjazyčné, tedy česky a německy. K výstavě vyšel i obsáhlý doprovodný sborník v češtině. Nová výstava o Popelce poběží až do 28. února 2016. Zdroj a více informací: www.drazdany.info


MOST: Městské divadlo Most - premiéra představení Tři sestry

Pátek 6. listopadu od 19.30 hodin

Premiéra slavné ruské hry na jevišti Městského divadla v Mostě. Tajemná, radostná i posmutnělá hra o lidech, kteří uvízli ve vlastním životě, ve vzpomínkách i snech. Tři sestry patří mezi nejzásadnější texty světové dramatické literatury. Mostecká inscenace v režii Pavla Kheka slibuje vynikající divadelní zážitek.


MOST: Ressl - Lucerničky Sv. Martina

Sobota 7. listopadu od 15 hodin

Na zajímavou procházku po Resslu s úkoly a opékáním buřtíků můžete vyrazit se svými ratolestmi tuto sobotu na mostecký Ressl. Start je mezi 15 a 16 hodinou, vstupné 20,-Kč/dítě.


MOST: Divadlo rozmanitostí – výstava I senioři si zaslouží pocit bezpečí

Pátek 6. listopadu od 17 hodin

Divadlo rozmanitostí zve na zahájení výstavy, která je výsledkem spolupráce studentů Střední školy diplomacie a veřejné správy s.r.o. a mosteckých seniorů, klientů penzionů a domovů pro seniory pod správou Městské správy sociálních služeb v Mostě. Přijďte se podívat na inspirace, které vedly k vzájemnému porozumění. 


LITVÍNOV: Citadela – KRISTÍNA & BAND HOREHRONIE TOUR 2015

Pátek 6. listopadu od 19 hodin

Mladá populární zpěvačka Kristína je zpěvačkou roku CZ&SK hudebních cen ÓČKO 2011. V roce 2010 sa stala vítězkou slovenského národního kola Eurovision Song Contest, je nejhranější slovenskou interpretkou v České a Slovenské republice. Do povědomí českých diváků vstoupila především skladbou z roku 2010 známou pod názvem Horehronie. Na konci října vyrazila na turné po České i Slovenské republice. Čeká ji celkem 11 zastávek, 6. listopadu vystoupí v litvínovské Citadele.
Více jsme napsali zde.


MOSTECKO: HAVRAŇ – JUMPARK FREESKI OPEN 2015

Sobota 7. listopadu od 13 hodin

V sobotu 7. listopadu proběhne v havraňském Jumparku Závod v akrobatickém lyžování – Slopestyle. Formát závodu bude odlišný než v předchozích ročnících, nepojede se klasická kvalifikace a pak finále, ale kvalifikace bude formou jamu, kde se budou rozdávat peníze za každý odjetý trik – každý si může přijít na nějaký ten cash. Z kvalifikace se vybere 5 nejlepších a ti si to rozdají ve finále o5000 Kčv keši. Budou se sčítat raily a skoky, takže to bude takový slopestyle formát.


MOSTECKO: PATOKRYJE – Lampionový průvod

Sobota 7. listopadu od 17 hodin

Obec Patokryje pořádá v sobotu 7. listopadu 2015 od 17hodin Lampionový průvod. Sraz je před Obecním úřadem. Opět povede obcí a skončí u obecní dílny již tradičním pouštěním balónků štěstí. Před samotným pouštěním je pro všechny účastníky průvodu připraveno velké překvapení. Svou účast opět přislíbil i generál Sergej Vasiljevič Lukjanenko se svojí vnučkou Latrinou Lukjanenkovou.


MOSTECKO: LITVÍNOV - Českého středohoří - sopečná tajemství

Neděle 8. listopadu od 10 hodin

Zajímavá sportovní akce je pro vás připravena na neděli. Poznejte magické sopky, daleké výhledy, kouzelnou stepní krajina, v našem regionu, cestouvat budete offroad vozem. Start je na parkovišti u kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.


CHOMUTOVSKO: JIRKOV – Lampionový průvod

Pátek 6. listopadu od 17 hodin

V páteční podvečer se můžete zúčastnit lampionového průvodu, který vychází z náměstí Dr. E. Beneše Jirkov na zámek Červený Hrádek, kde v 18:00 začíná divadelní představeníZámecká pohádkadivadla Hnedle vedle, součástí programu je Ohňová show, stánky s občerstvením a výstava Lego.


LOUNY: Centrum zdraví Gnoze - Předpověď budoucnosti, aneb každý jsme za ni odpovědný

Pátek 6. listopadu od 18 hodin

Centrum zdraví Gnoze pořádá v pátek 6. listopadu přednášku Zdenky Blechové na téma Předpověď budoucnosti, aneb každý jsme za ni odpovědný. O přednášce jsme napsali zde.


LOUNY: Chrám svatého Mikuláše – Slavnostní koncert

Sobota 7. listopadu od 17 hodin

Slavnostní koncert k 90. narozeninám hudebního skladatele Zdeňka Šestáka proběhnu tuto sobotu v kostele Svatého Mikuláše v Lounech. Vystoupí dětský pěvecký sbor Carmen ZUŠ Louny, pěvecký sbor Kvítek Louny a chrámový sbor u sv. Mikuláše.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – KD Klášterec - (Ne) šťastné klášterecké divadelní žně

Pátek 6. listopadu a sobota 7. listopadu od 19 hodin

Nesoutěžní přehlídka ochotnických divadel Klášterecké divadelní žně se zrodila v roce 2003. Tehdy v Klášterci působilo 8 divadelních souborů, což je na město s necelými 16 tisíci obyvateli obdivuhodný počet. Na přehlídce se ale neobjevují jen soubory domácí, ale organizátoři stále častěji zvou i zajímavá „přespolní“ divadla.  Klášterecké divadelní žně probíhají v kulturním domě vždy na přelomu října a listopadu. Na 13. (Ne)Šťastných Kláštereckých divadelních žních nebude chybět soutěžní doprovodný program, možnost popovídat si se soubory o zhlédnutém představení, divácké hlasování o nejlepší inscenaci. Letos si přijdou na své milovníci sci-fi (Solaris), komedie (Bez obřadu), drsně pravdivého humoru s dobrým koncem (Upokojenkyně), hravého a nápaditého divadla (Fraška o Dušanově duši), hudby a tance (Milej pane, umřel soused), fanoušci fotbalu (Šťovík, pečené brambory) a nastupující generace (O Šmolíčkovi),  ale i náročnější divák (Daleká cesta) a divák melancholik milující krásu (Večerní chvilka poezie). Festival potrvá až do soboty 7. listopadu.


ÚSTÍ NAD LABEM: Sportcentrum Sluneta - Mezinárodní taneční festival 2015 v Ústí nad Labem

Pátek 6. listopadu od 17.15 hodin, sobota 7. listopadu od 16 hodin a neděle 8. listopadu od 9.30 hodin

Pokud máte rádi tanec, pak nesmíte vynechat tradiční Mezinárodní taneční festival v Ústí nad Labem, který se koná od pátku až do neděle. V rámci festivalu se konají různé soutěže nejen v tanečním sportu. Pilířem těchto domácích soutěží je soutěž Mistrovství České republiky formací LAT a STT a nově je zařazena do programu soutěž Mistrovství České republiky Showdance LAT a STT.  Soutěže jsou vyhlašovány Světovou federací tanečního sportu WDSF, a to na úrovni Mistrovství Evropské unie, Mistrovství Evropy a Mistrovství světa. V pátečním tématickém večeru ústeckého tance nazvanémFriday Night Dance Feverse divákům představí opět ústecké kluby, aby diváci mohli vidět vše, co v Ústí n. L. tančí. Součástí pátečního programu je soutěž neregistrovaných ve valčíku o wellness víkend ve Františkových Lázních a další doprovodný program (mj. disco solo battle ve čtyřech věkových kategoriích, lekce salsy ad.). Moderovat bude moderátor rádia Evropa 2 Ondra Vodný. V sobotu se pak těšte na 2015 WDSF European Union DanceSport Championship Ten DanceaWDSF Open Senior I (LAT(v sobotu)a STT(v neděli)). Vrcholnými soutěžemi budou i tradiční národní šampionátyv disciplínách -Formace a Showdance (LAT/STT)a další bohatý doprovodný taneční i hudební program. Můžete těšit na skvostné moderátorské osobnosti -Kamila TOMÁNKOVÁ a Jan ČENSKÝ. V neděli vás čekají soutěžeTaneční ligy 2015Dospělých v tanečním sportu, doplněnésoutěžemi světového tanečního okruhu WDSFa postupovými soutěžemi.


ÚSTÍ NAD LABEM: Zoologická zahrada - Strašidelná Zoo Ústí nad Labem

Neděle 8. listopadu od 13 hodin

Tuto neděli můžete v śtecké zoologické zahradě zažít příjemnou zábavu se strašením. Začátek Strašidelné Zoo je ve 13 hodin dýňovým enrichmentem u různých druhů zvířat ve spodní části zoo, pokračuje se dlabáním dýní v pavilonu exotária. V pavilonu šelem budou připraveny aktivity pro děti, tvořivá dílna a malování na obličej. Od 16hodin můžete shlédnout Strašidelnou pohádku Divadla V Pytli Petra Stolaře (pavilon šelem). V 17hodin vyrazí od pavilonu šelem lampionový průvod strašidelnou stezkou k dolnímu vchodu, kde bude připravené ohnivé překvapení.


LITOMĚŘICE: Dům kultury - Strašlivě strašidelný ples

Sobota 7. listopadu od 20 hodin

Nevšední ples plný děsu a strašení přichystali v litoměřickém Domě kultury. Ten se v sobotu zcela zahalí do tajemna, všední zákoutí se stanou tajemná a strach ucítíte na každém kroku. Ruku v ruce zde zažijete strach a zábavu. Připravte si převlek, ze kterého ostatním naskočí husí kůže, nebo přijďte jen tak a bavte se. Masky a převleky jsou ovšem ve výhodě! Mají zlevněné vstupné a mohou se zapojit do soutěže o nejzajímavější masku STRAŠIDELNÉHO plesu. Soutěžíme o hodnotné ceny. Celý večer zahraje, zazpívá a postraší kapela Express Ltm-Praha.


LITOMĚŘICE: Dům kultury Litoměřice - Strašení s Albertíkem

Sobota 7. listopadu od 14 hodin

Úžasná show pro všechny děti ve strašidelných kostýmech. Těšit se můžete nejen na Jacka Skellingtona, kamaráda Elma, Černokněžníka či Smrtku, ale také na Albertíka a jeho kamaráda Sponge Boba. Nezapomeňte si doma kostým, můžete totiž soutěžit o spoustu dárků, také o nejhezčí kostým.


LITOMĚŘICKO: ROUDNICE NAD LABEM – Galerie moderního umění - Básnické setkání

Sobota 7. listopadu od 16 hodin

Milovníky poezie jistě zaujme Básnické setkání, které proběhne 7. listopadu od 16hodin v Galerii moderního umění Roudnice nad Labem. Letošní již pátý ročník do roudnické galerie autory, kteří hovoří mnoha řečmi. Těšit se můžete například na Moin Moin (Magdaléna Manderlová), Durkheim Dolls (Matěj Kolář, Petra Strá, Jan Kratochvíla), Jitku Hanušovou nebo Vojtěcha Vacka. Pořad moderuje Miloš Makovský.


LITOMĚŘICKO: LOVOSICE - Pfannschmidtova vila - Den lovosických autorů

Sobota 7. listopadu od 10 hodin

Umělci a autoři z lovosického regionu se sejdou v reprezentativních prostorách Pfannschmidtovy vily v Lovosicích a představí návštěvníkům svoji činnost. V rámci projektu „Den lovosických autorů“ je připraven pestrý program a celá řada zajímavých vystoupení, která se dají rozdělit do několika kategorií: hudba, autorská čtení, výstavy, dětský workshop a ochutnávky.


DĚČÍN: Zoo Děčín - Strašidelná Zoo v Děčíně

Sobota 7. listopadu od 16 hodin

Zoo Děčín bude první listopadovou sobotu (7. 11.) opět patřit strašidlům. Návštěvníky čeká již tradiční akce spojená s dlabáním dýní a strašidelnými soutěžemi. I letos se mají návštěvníci na co těšit! Kromě dlabání dýní a soutěže o nejhezčí dýňové strašidlo je čeká cesta za strašidly, na které bude nutné splnit mnoho zapeklitých strašidelných úkolů. Děti dostanou šanci se setkat čarodějnicemi, čaroději, ježibabkami i kouzelníky. Potkají se například s Gargamelem, Gandalfem, Babou Jagou z Mrazíka nebo Malou čarodějnicí a dalšími pohádkovými bytostmi. Závěr akce bude tradičně patřit lampionovému průvodu po zoo. Zoo upozorňuje návštěvníky, že má k dispozici pouze omezené množství dýní na vydlabání. Pokud tedy nechcete riskovat, že právě na vás nezbude, přineste si do zoo vlastní. Pokladna zoo bude v tento den otevřena až do 18 hodin a ke koupi zde budou i kompletně vybavené lampiony. Akce strašidelná zoo se koná jako společná aktivita Unie českých a slovenských zoo. Bát a zároveň si užívat legraci si tak ve stejný termín chodí do zoologických zahrad nejen v Čechách ale i na Slovensku spousta návštěvníků.


DĚČÍNSKO: BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Zámek - Na zámku straší

Sobota 7. listopadu od 17 hodin

Pokud jste se dost nebáli o Halloweena, tak můžete využít možnosti zažít zámek se strašidly. Ta na vás čekají tuto sobotu na zámku Benešov nad Ploučnicí a také různé strašidelné úkoly a pro ty nejodvážnější je nachystána i stezka odvahy.


DĚČÍNSKO: BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - 4. Výstava ušlechtilých morčat Benešov nad Ploučnicí

Neděle 8. listopadu od 9 hodin

Morčata kam se podíváš. V neděli 8. listopadu navštivte tradiční výstavu morčat v prostorách Městského kulturního zařízení v Čapkově ulici 477 v Benešově nad Ploučnicí a pokochejte se morčecími mazlíčky různých plemen i barev. Kromě výstavy samé bude možnost zakoupení chovatelských potřeb i krmení či dárkových předmětů. Občerstvit se bude možno na místě výbornými domácími palačinkami či lažanským moštem.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY - výstaviště Messe Dresden: Spielraum - Veletrh nabídek ze světa her

Pátek 6. listopadu od 9 hodin a sobota 7. až neděle 8. listopadu od 10 hodin

Od pátku 6. do neděle 8. listopadu připravilo Výstaviště Drážďany výstavu pro děti, kterou ale ocení jistě i jejich dospělý doprovod. Vystavované stavebnice si tu lze nejen vyzkoušet, ale rovněž zakoupit. Jednou z hlavních událostí veletrhu bude LEGO Kids Fest ve výstavní hale číslo 4. V hale čislo 2 bude na ploše zhruba 1.000 metrů čtverečních prezentovat Games For Families (Hry pro rodiny) širokou nabídku pro děti a rodiny ze světa počítačových her, her pro konzole i společenských her od známých výrobců jako Disney a Nintendo. Na návštěvníky zde čeká pestrý výběr interaktivních her, které se odehrávají nejen virtuálně na monitoru, ale vyžadují i pohyby těla či hudební projev. Zdroj a více informací: www.drazdany.info

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru