Klášterec nad Ohří - Galerie Kryt v Klášterci nad Ohří nyní hostí dílo malíře, ilustrátora a grafika Jiřího Votruby z Prahy. Osobitý styl autora si můžou návštěvníci prohlédnout i v podobě ilustrací z vystavených knih, a to až do 26. října 2015.

Vernisáž v galerii Kryt. Foto: Vlasta Fišrová

Jiří Votruba absolvoval stavební fakultu ČVUT v Praze. Záhy se ale vydal na uměleckou dráhu a stal se jedním z nejznámějších kreslířů s nezaměnitelným rukopisem. Na jedné straně se věnuje malbě, zajímají ho témata jako svět popové kultury a módy či květiny, na druhé straně se zabývá grafickou tvorbou, komiksem a dětskou ilustrací. Je nositelem řady prestižních ocenění: Teachers Association Prize, IBBY Czech Republic, Golden Ribbon for illustration a Výroční ceny Albatrosu. Svoji tvorbu prezentuje po celém světě – delší čas pobýval v Japonsku, kde mimo jiné vytvořil vizualizaci největšího hudebního festivalu vážné hudby.

V galerii Kryt představuje téma GlobaLove, v němž s inteligentní nadsázkou ukazuje povrchnost konzumního světa, který používá symboly jako je srdce či podobiznu revolucionáře Che Guevary, jenž se stal popovou ikonou. Návštěvníky vernisáže výstavy zaujaly i mnohabarevné abstraktní obrazy, v nichž jsou zakomponovány postavičky ze známých komiksů či nejrůznějších manuálů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru