Klíny - Ukázat řemeslnou dovednost našich předků a vše si vyzkoušet také v praxi. To přinese nedělní akce v Ekofarmě na Klínech. Šikovné ručičky aneb zapomenutá řemesla začínají od 13 hodin.

Děti vyrábějí filcované kuličky z ovčí vlny při páteční návštěvě ekofarmy na Klínech. Foto: Oldřich Hájek

"Akce je pořádána za finančního přispění Ústeckého kraje a města Litvínov, což v praxi pro návštěvníky znamená, že mají přístup na akci, veškerý materiál a péči lektorů zdarma," zve k návštěvě Petr Klouček z Centra pro ekologickou výchovu Klíny.

Heslem dne bude "Toč se toč". "Návštěvníci si vyzkoušejí hrnčířský kruh, kolovrátek, vřetánko, výrobu svíčky z voskové mezistěny, košíčky z pedigu, česání vlny, filcovanou kuličku z vlny nebo výrobu tradičních krušnohorských hraček z dřevěného soustruženého prstence," přibližuje program Petr Klouček.

Akce má také za cíl ukázat jak místním, tak i návštěvníkům Krušných hor, že se životní prostředí výrazně zlepšilo a že zde žijí příjemní a zajímaví lidé. 

Ekofarmu najdete na Klínech hned za křižovatkou Mníšek - Český Jiřetín ve směru k Flájské přehradě. U silnice bude poutač.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru