Ústecký kraj – První srpnový víkend přináší spoustu zábavy. Vybrali jsme pro vás desítku nejzajímavějších akcí v Ústeckém kraji a jednu lahůdku ve středních Čechách. Užít si můžete adrenalinu, kultury, poutí, slavností, prostě podle libosti.

CHOMUTOV, JIRKOV: Street Hard Workout Battle 2015

Sobota 1. a neděle 2. srpna od 11 hodin

Zveme vás na street workout battle 2015, který se uskuteční v Chomutově na Kamenném vrchu v tzv. Eldorádu a v Jirkově, na Borku ulice Mládežnická. Soutěž bude probíhat ve dvou dnech. Vedle největšího street workout hřiště v ČR v Eldorádu se nachází největší krytý bazén pro skateboarding a zde bude v rámci programu k vidění free style od místních borců. V tomto areálu bude možné se i občerstvit, dojít na WC. V rámci programu bude možné vidět i další street sporty a to break dance, parkour, tricking, acrojógu atd. RVL13 workout hřiště Eldorádo Chomutov mapa: http://www.mapy.cz/s/hng3. Street workout hřiště v Jirkově, mapa:


MĚDĚNEC: 3. Měděnecké krušení - Krušnohorské síření

Sobota 1. srpna od 12 hodin

Jedná se o hornickou akci s hornickým procesím ke kapli nejsvětějšího srdce Ježíšova a štole Země zaslíbená v doprovodu hornické dechové hudby a za účasti bývalých zaměstnanců železnorudného dolu Měděnec a hornických spolků z Mostecka, Chomutovska, Měděnecka, Sokolovska spolu se spolkem z Fraibergu (SRN) a jiných. Po této oficiální hornické části je plánováno předvedení zásahu hasičů z měst Kadaně a Klášterce nad Ohří spolu s městkou policií Klášterec nad Ohří a se záchranářským psem SDh Klášterec nad Ohří, spolu s hasiči. Bude také ukázka zásahu týmu sanitky Rychlé záchranné pomoci nemocnice Kadaň. Pro dětí proběhne opékání buřtů na otevřeném ohni. Na této akci se uskuteční i prodej minerálů z krušnohorské oblasti. Večer se uskuteční taneční zábava.


CHOMUTOV: Konají se farmářské trhy

Sobota 1. srpna od 8 hodin

V Chomutově na náměstí 1. máje si v sobotu dopoledne můžete nakoupit výrobky od místních chovatelů a pěstitelů. Konají se tam 11. farmářské trhy. Kdo dřív přijde, bude mít širší nabídku produktů.


NOVÁ VES V HORÁCH: V horské obci se konají slavnosti

Sobota 1. srpna od 14 hodin

V Nové Vsi v Horách na Mostecku se koná v sobotu zábava pro všechny. Nejen novoveské ženy se mohou těšit na informace o tom, jaké jsou letošní trendy v líčení a kosmetice, naučí se zdobit látkové tašky, zjistí co je decoupage, vyzkouší si ji na sklo a textil a vyrobí si květiny z organzy. Muži si určitě rádi prohlédnou výstavu hasičské techniky a výstavu závodních vozů ze série závodů do vrchu Triola Cup, děti si budou moci nechat pomalovat obličej. Všichni si pak mohou zasoutěžit v aréně pro děti a dospělé, podívat se na žonglování na chůdách, navštíví různé pouťové atrakce, občerství se v mnoha prodejních stáncích. Ve 14 hodin je nachystáno představení Divadla v Pytli, od 16 hodin zahraje dechový orchestr Chilli band, v 16.00 hodin začne prodejní módní přehlídka pořádaná Agenturou Jana: Femme Fatale R + R, na kterou její organizátorka Jana Antonínová chystá překvapení, v 19.30 hodin se koná představení Divadla rozmanitostí Most, s názvem Nedloubej se v nose a také loutková pohádka O perníkové chaloupce pro děti a od 21 hodin zahraje moravská cimbálová kapela Romana Veverky Modrý cimbál. Na návštěvníky ještě čeká překvapení v podobě ukázky lidových řemesel, kde svoji práci předvede přadlena, tkadlec nebo hrnčíř a dílny pro výrobu různých hraček, svíček a výtvorů z filcu. Více info jsme přinesli zde.


MOST: V planetáriu pobaví děti i dospělé

Sobota 1. srpna od 15 a 16.30 hodin

Mostecké planetárium v kulturním domě Repre chystá na sobotu pořad pro děti ve věku 5 – 12 let Hvězdné nebe s pohádkou. Začíná se v 15 hodin. O hodinu a půl později je na programu populárně naučný pořad Letní obloha. Příchod nutný alespoň 10 min. před představením, vstupné děti 35 Kč, dospělí 65 Kč, rezervace na tel.: 773 152 820.


JEZEŘÍ: Hudební léto v Jezeří 2015

Sobota 1. srpna od 17 hodin

První srpnový den začíná série koncertů na státním zámku Jezeří. Letos je tématem festivalu Vídeňská konference - spousta panovníků, diplomatů, umělců, špiónů, lásky a intriky. Vše na originálních nástrojích v duchu autentické interpretace. O všech srpnových víkendech a tentokrát i první zářijovou sobotu. Rezervace na tel. 724 326 031 nebo přímo na místě. 


OPOČNO U LOUN: O víkendu je tu pouť

Sobota 1. a neděle 2. srpna

V Opočnu u Loun se oba víkendové dny koná pouťová zábava.


LOUNY: Knihovna slaví páté výročí

Sobota 1. srpna

Slavnostní setkání pro čtenáře, dobrovolníky a přátele knihovny. Výstava fotografií domu č. 1 "Dům v proměnách". To vše pořádá v sobotu lounská městská knihovna.


DĚČÍN: Zajezděte si na koních

Sobota 1. a neděle 2. srpna od 9 hodin

Vlčí ranč Janská pořádá dvoudenní jezdecké hobby závody konané dne během víkendu vždy od 9,00 hod v areálu Vlčího ranče v Janské u Děčína. V sobotu se jako první představí nejmladší naděje jezdeckého sportu v jízdě zručnosti a následně proběhnou tři drezurní soutěže. Jako poslední ve spolupráci s klubem agility bude následovat agility soutěž pro psy. V neděli se můžete těšit na čtyři skokové soutěže, opět od nejmenších až po napínavou poslední soutěž, kde se již ve volbě dráhy projeví jezdecké zkušenosti jezdců i jejich koní. V areálu je připraveno občerstvení.


BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ: III. Noční prohlídka kouzelného zámku Benešov

Sobota 1. srpna od 20 hodin do 23 hodin.

Návštěvníci Státního zámku Benešov nad Ploučnicí se mohou těšit na prohlídku zámku v doprovodu strašidel a dobových postav. Vzhledem k velkému zájmu je vhodné si místo předem rezervovat. Celé vstupné 100,- Kč Děti od 6 do 15 let 50,- Kč Děti od 3 do 6 let 10,- Kč. Rezervace míst provádějte na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel.: 412 586 575, a to denně  od 9:00 do 17:00 hodin.


HŘIMĚŽDICE: Adrenalinové skoky do vody High Jump 2015

Sobota 1. srpna

Hřiměždický lom ve středních Čechách je opět připraven na High Jump! Proběhne již 16. ročník extrémních skoků do vody. Pokud chcete letos něco pořádného zažít, dorazte na Highjump! V doprovodném programu hraje řada kapel. Lom je pro svou lokalitu a romantický vzhled využíván také jako kulisa pro různé filmy a reklamní spoty. Ty nejznámější: Cesta peklem (1995), Výchova dívek v Čechách (1997), 2Bobule (2009). Dnes je lom využíván hlavně k rekreaci a potápění. V létě je viditelnost kolem 2 metrů. Cena za vstupenky není malá, připravte si na místě 800 korun. GPS souřadnice: 49°41'12.67"N 14°16'29.67"E. www.highjump.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru