Chomutov - První adventní neděli se na náměstí 1. máje v Chomutově rozzáří světélka na vánočním stromě. Společně s dominantou náměstí začnou svítit i jednotlivé ozdoby v ulicích a tím začnou Chomutovské Vánoce. „Pro Chomutovany i návštěvníky města to bude pětadvacet dní plných tradičních vystoupení, zábavných programů i tematických výstav," řekl primátor Jan Mareš.

V neděli 30. listopadu začne dýchat vánoční atmosféra ze všech koutů města. Hlavním bodem programu na náměstí po čtvrté hodině odpoledne je akce Andělská křídla s překvapením. Při ní bude rozsvícena 1. svíce na obřím adventním věnci, primátor města rozsvítí vánoční strom a výzdobu města. Podvečerní podívanou završí ohňostroj.

Náměstí se však ožije již ráno. V devět hodin začnou tradiční trhy. Kdo si zakoupí občerstvení či nějaké ozdoby, může v půl jedenácté usednout do hlediště ve vyhřívaném stanu a vychutnat si pohádku Čertův švagr v podání pražského divadla Anpu. Milá pohádka na motivy Boženy Němcové potěší nejmenší děti stejně jako dospělého. „Čerta se ani malé děti nemusejí bát. Pohádka je veselá a postava čerta v ní není v žádném případě záporná. Naopak, staví se na stranu spravedlnosti," uvedla zakladatelka divadla Bela Schenková. V pohádce se skloubí loutkové divadlo s činohrou.

Po pohádce začne na náměstí Vánoční tvoření. „Jsou to dílničky pro děti a rodiče, při kterých si mohou vytvořit ozdoby," dodala mluvčí města Šárka Schönová. Ve dvě hodiny odpoledne zazní ty nejkrásnější písně při společném adventním koncertu chomutovských pěveckých sborů. Před koncertem se bude také křtít kalendář města na rok 2015 s názvem Chomutov z výšky.

Více na www.echomutov.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru