Chomutov - Chomutované i návštěvníci města mají opět možnost navštívit památky, z nichž některé bývají během roku nepřístupné, a to zdarma v rámci Dnů evropského dědictví. "Chomutov má bohatou historii a jeho obyvatelé i turisté se tak mohou například podívat do míst, kde vznikla legenda o bezhlavém mnichovi, který střeží město před neštěstím," zve k prohlídce primátor Jan Mareš.

V sobotu 6. září bude od 9 do 17 hodin otevřena v jezuitském areálu galerie Špejchar a galerie Lurago, dále v Domě Jiřího Popela expozice oblastního muzea a kostel sv. Ignáce. Na náměstí pak starobylá budova radnice, muzejní prostory, kostel sv. Kateřiny a městská věž.

Od 9 do 16 hodin budou mít návštěvníci možnost vystoupat do hvězdářské věže oblastního muzea, kde se budou konat každou hodinu komentované prohlídky. Muzeum československého opevnění z let 1936 - 1938 Na Kočičáku sídlící nad Chomutovem směrem na Blatno nabízí návštěvníkům od 10 do 17 hodin prohlídky s průvodcem.

Církevní památky budou mít různou otevírací dobu. Chrám sv. Ducha v Hálkově ulici bude otevřen od 10 do 13 hodin, kostel Nanebevzetí Panny Marie na náměstí 1. máje od 13 do 17 hodin a kostel sv. Barbory v Lipské ulici od 13 do 15 hodin.

K místům, kam se lidé běžně nepodívají, patří i chomutovská radnice. Zájemci mohou zhlédnout klenotnici se slavnou Tobiášovou legendou, Rytířský sál či Art galerii Radnice. "Bude mi potěšením, když navštívíte i mou kancelář, která skýtá zajímavá historická tajemství," dodal primátor.

O všech památkách podá informace také turistické informační centrum v ulici U Městských mlýnů, které je otevřeno od 9 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru