Chomutovsko – Ještě nemáte plány na víkend? Přinášíme několik tipů z celého Chomutovska. Můžete třeba zajít koštovat víno přímo na vinice, bavit se na Červeném Hrádku s myslivci, zúčastnit se férové snídaně v Kadani nebo si třeba zasportovat na fotbalovém stadionu v Rašovicích. Tak co si vyberete?

Otevírání vinic

Vinařská obec Březno ve spolupráci s místními vinaři zve v sobotu 13. května od 10.00 hodin všechny milovníky vína na otevírání vinic. Bude se koštovat i vyprávět o víně. Všichni zájemci, kteří v sobotu dorazí, si budou moci vinice projít a ochutnat přímo na vinicích různá vína.

Sport spojuje generace

Zajímavá akce s názvem Sport spojuje generace se koná v sobotu 13. května v areálu fotbalového hřiště Rašovice. Od 13.00 do 19.00 hodin na vás čekají různorodá cvičení s instruktory a řada doprovodných akcí.

Hlavní program
13.30 hodin – cvičení s instruktory – protahování – BLACK HOLE GYM
14.00 hodin - cvičení s instruktory – JÓGA, NORDIC WALKING, BLACK HOLE GYM
15.00 hodin – sportovní soutěže
16.00 hodin – opakování cvičení s instruktory a sportovní soutěže
18.30 – táborák, opékání buřtů

Doprovodný program
Přehlídka veteránských automobilů, jízda na koních, dobová řemesla, malování na obličej, přehlídka hasičské techniky včetně oblíbené pěny a další

Férová snídaně
V sobotu 13. května se bude v Kadani už pošesté férově snídat. Snídající Kadaňáci se tak připojí ke kolegům z desítek českých a moravských měst a k desetitisícům lidí na celém světě, kteří budou oslavovat Světový den pro fair trade a podpoří tím tak myšlenku spravedlivého obchodu. V Kadani je sraz v 9.30 hodin pod kaštany před KD Střelnice, v případě nepříznivého počasí v salonku na Střelnici. Více jsme psali zde:

{article Kadaňáci budou v sobotu už pošesté férově snídat. Piknik bude před Střelnicí}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Okouzleni klavírem
V sobotu 13. května od 10.00 hodin se na Střelnici v Kadani koná klavírní festival Okouzleni klavírem. Základní umělecká škola Klementa Slavického pořádá v Kadani sice poprvé, ale celkově již třetí roční této nesoutěžní klavírní přehlídky, která je určena žákům ZUŠ. Přijďte se podívat na talentované mladé klavíristy, třeba budete u zrodu budoucích hvězd světových filharmonií. Koncerty se konají od 10:00 do 16:00 každou celou hodinu.

Muzeobusem do pravěku
Vydejte se v sobotu 13. května ve 14.00 hodin s kadaňským muzeem na místo odkud pocházejí nejstarší nástroje vyrobené lidskou rukou na území Čech staré až ¼ milionu let! Kamenné hroty z Písečného vrchu byly nalezeny i na vzdálených místech – na Moravě nebo v Durynsku. Čepele nožů z bílého křemence bývaly dlouhé i 20 – 30 cm. O lomu, jeho historii a způsoby výroby kamenných nástrojů bude vyprávět Mgr. Jiří Šlajsna z Oblastního muzea v Mostě přímo na Písečném vrchu. Sám je zběhlý ve štípání kamenných nástrojů, a tak výrobu křemencových čepelí nejen předvede, ale účastníci expedice do pravěku si budou moci sami takový pravěký nástroj vyrobit.

Nedělní pohádka Vodnická škola
V neděli 14. května v 15.00 hodin se můžete přijít s dětmi na Střelnici v Kadani podívat na pohádku. Staňte se spolužáky dvou mladých vodníků! Do školy musí chodit každý a ani vodníci nejsou výjimkou. Pohádku plnou písniček zahraje hudebně-divadelní skupina Rybníkáři.

Myslivecký den na Červeném Hrádku
V sobotu 13. května se koná na Červeném Hrádku Myslivecký den. Akce je určená pro širokou veřejnost, podle toho je sestavený i program, začíná se v devět hodin. Nebude chybět oblíbená přehlídka loveckých psů, přehlídka trofejí zvěře, pro děti i dospělé bude připravená naučná stezka. Mezi další body celodenního programu patří například výstava fotografií z Doupovských hor, pasování nových myslivců, ukázky vábení zvěře, soutěž ve vaření zvěřinového guláše či Svatohubertská mše. Více jsme psali zde:

{article title="Červený Hrádek v zeleném: Na Mysliveckém dnu bude zábava pro celou rodinu"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru