Visací zámek, Buty, Tři sestry......V Chomutově se chystá 14. ročník festivalu Otevřeno
Punková skupina Visací zámek zahraje na Hřebíkárně. Zdroj: wwww.otevrenochomutov.cz
Co se chystá

Chomutov - Už 14. ročník multižánrového festivalu Otevřeno na přelomu května a června opět oživí pódia, ulice a další místa v různých částech Chomutova. Festival jako obvykle přináší pestrou směs uměleckých žánrů, stylů i pojetí, které mají společné jedno - existují mimo takzvaný hlavní proud kulturní tvorby.

Festival se bude konat od 26. května do 3. června. Na Hřebíkárně, v letním kině, v klubu Huháč, Kulisárně a na několika dalších místech nabídne 4 divadelní představení a 23 koncertů.

Festival zahájí koncert pardubické punk-rockové kapely Dukla Vozovna v Hřebíkárně. Ten samý večer na stejném místě vystoupí i skupiny Echt a Volant. Večer vyvrcholí koncertem skupiny Visací zámek.

Následující čtyři dny festivalu budou patřit především hercům. Těšit se můžete na představení - Buenos Aires, vystupte!, Hudba: Charlie Chaplin nebo Brusel.cz. Sérii divadelních představení uzavřou ve čtvrtek Bídníci. Jeden z nejslavnějších světových muzikálů znovu ožije v podání žáků tanečního a pěveckého oboru chomutovské umělecké školy.

0905festivalbrusel

Loutkový muzikál Brusel.cz. Zdroj: www.otevrenochomutov.cz

Poslední dva dny festivalu potěší hlavně milovníky české muziky. V letním kině vystoupí v pátek 2. června Tři sestry. Legendární českou skupinu na pódiu vystřídají jako hosté kapela z Amsterdamu My Baby, česká rocková skupina Doctor P.P. a skupina E!E, která hraje punk a punk – rock.

Poslední den festivalu Otevřeno se bude odehrávat před městským divadlem a v Kulisárně. V hudebním klubu se představí skupiny Pixie a Mucha. Před divadlem vystoupí skupina Ghost Of You, Jakub König alias Kittchen, kapela Disco Balls a na úplný závěr zahrají Buty.

0905festivaldj

DJ Pixie zahraje v Kulisárně. Zdroj. www.otevrenochomutov.cz

Zajímavý bude letos i doprovodný program. Před budovou divadla vystoupí street workouteři, na bývalém fotbalovém stadionu se bude konat sochařské sympozium. Umělci budou tvořit ze dřeva, a ne z ledajakého. Sochy vzniknou z pilotů zrušeného mola na Kamencovém jezeře.

Festival myslí i na děti, pro které bude v městském parku připraven zábavný koncert skupiny Pískomil se vrací.

Kompletní program najdete na www.otevrenochomutov.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru