Zdroj: FCB události
Co se chystá

Teplicko – Jezero Barbora je poměrně dobře známé po celém kraji. Má celosezonně nádherně čistou vodu, vyznavači potápění se na sever Čech sjíždí z celé republiky. Teď k zatopenému lomu v Jeníkově na Teplicku upínají pozornost všichni milovníci otužování. Chystá se zde totiž stanovení českého rekordu v počtu otužilců v jeden čas ve vodě. A zatímco si v neděli 3. prosince budou otužilci užívat mrazivý pobyt ve vodě, na souši se bude slavnostně kříž kniha Muž pod ledem.

„Žádný rekord tohoto druhu zatím na našem území není evidován, a tak se zdá, že by to neměl být problém, ale tím spíš pojďme nastavit laťku co nejvýše. V roce 2019 se na memoriálu Alfreda Nikodéma sešlo dosud rekordních 430 otužilců plavců, ale ti byli rozdělení do několika kategorií a nebyli ve vodě současně," uvádí u události svolávající otužilce k rekordu pořadatel akce David Vencl, který zároveň dodává, proč se o rekord pokusí právě na Barboře: „Zdá, že v Praze bychom měli větší potenciál, ale já vzešel z teplických otužilců."
 
David Vencl získal pro pořádání akce navíc záštitu otužilce a primátora Teplic Jiřího Štábla.
 
Pro zajištění regulérních podmínek při stanovení českého rekordu je zapotřebí důsledné organizace a dohledu oficiálního komisaře Agentury Dobrý den z Pelhřimova. „Je třeba zajistit bezpečnost, zdravotní dozor, základní zabezpečení, administrativu a dobrovolníky," podotkl pořadatel. Každý účastník si odnese certifikát o účasti a dosažení společného rekordu. Může se také zúčastnit miniworkshopu otužování pro začátečníky i pokročilé.
 
Celou akci má ulehčit předregistrace otužilců, kteří pak na místě potvrdí svou účast. Registrace bude možná přímo i v neděli na místě, a to v rozmezí od 10 do 11.30 hod. Přesně v poledne dojde ke společnému vstupu do vody a zároveň křtu knihy Muž pod ledem, jejímž autorem je pořadatel akce David Vencl.
 
Při registraci je potřeba uhradit poplatek ve výši 81 korun. Výtěžek akce pokryje náklady na organizaci. „Peníze, které vybereme navíc, pošleme na fond Klubu cystické fibrózy, se kterými již několik let spolupracujeme," dodává Vencl. Registrovat se na akci můžete ZDE.

Zaujala vás akce a chcete o ní dát vědět dalším otužilcům? Veškeré informace najdete na webu události.

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru