Po oznámení znásilnění zmizel neznámo kam. Policisté díky rychlé spolupráci muže vypátrali a už je ve vazbě
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutovsko - V minulém týdnu přijali kriminalisté oznámení o znásilnění, k němuž mělo dojít dvakrát v průběhu předchozích dnů na Chomutovsku. Vše se mělo odehrát na pracovišti v době, kdy tam byli pouze dotyčný muž a žena. Útočníkovi se mladá žena podle dosavadních informací zřejmě nedokázala účinně bránit. Ten jí měl vyhrožovat způsobením újmy v jejím osobním životě a zastrašovat jí. Když se měla událost podobným způsobem odehrát znovu, rozhodla se žena znásilnění oznámit policii.

Muž středního věku, který se měl znásilnění dopustit, po jeho oznámení na policii náhle odjel na neznámé místo. Policisté si od státního zástupce vyžádali souhlas se zadržením podezřelého a vyhlásili po něm celostátní pátrání. Šetřením se jim podařilo zjistit přibližné místo, kde by se mohl dotyčný nacházet. Díky spolupráci s pražskými kolegy se podezřelého podařilo vypátrat a zadržet ještě ve stejný den odpoledne v Praze.

Následujícího dne policejní komisař muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění. S ohledem na obavu, že by obviněný mohl uprchnout nebo se skrývat, podal podnět k jeho vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce se s podnětem vyšetřovatele ztotožnili a dotyčný byl umístěn do vazební věznice. Pokud bude jeho vina prokázána u soudu, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru