Intenzivní bouřky v Česku: Přerušily provoz železnice u Ústí, jinde padaly stromy a déšť zatápěl domy
Hasiči při jednom ze včerejších zásahů v Ústeckém kraji. Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - Včerejší bouřky přinesly přívalové srážky, nárazy větru a výjimečně i kroupy do velikosti tří centimetrů. Nejvyšší naměřené úhrny na stanicích jsou kolem 50 mm, lokálně ale byly reálně větší.

Hasiči v Česku evidovali jen do včerejší 18. hodiny zatím 165 technických pomocí v souvislosti se silnými dešti. Bouřka, která se v podvečer přehnala přes Šluknovský výběžek v Ústeckém kraji, zapříčinila devět událostí. Hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů nebo rozřezávali popadané stromy, aby zajistili průjezdnost silnic.

Podle Hasičského záchranného sboru ČR bylo nejvíce výjezdů v krajích Plzeňském, Ústeckém a Středočeském.

Škody eviduje v Ústeckém kraji také Správa železnic. V celé zemi šlo o více než dvacet událostí, které ovlivnily železniční dopravu. Většinou to byly stromy spadlé na trať. Na severu Čech bouřka způsobila i výpadek zabezpečovacího zařízení a přerušení provozu mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem. Trať se již podařilo zprovoznit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru