Muži z Chomutova hrozí za úvěrový podvod pět let ve vězení
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Až pět let za mřížemi by mohl v případě odsouzení strávit 56letý muž z Chomutova. Vyšetřovatel ho totiž obvinil z trestného činu úvěrového podvodu, kterého se měl dopustit několika skutky spáchanými v loňském i letošním roce a napáchat jimi celkovou škodu přesahující v součtu částku půl milionu korun.

Jeho jednání mělo spočívat především v tom, že s různými společnostmi uzavíral smlouvy o spotřebitelských nebo revolvingových úvěrech, na jejichž základě mu byly poskytnuty úvěry za účelem nákupu spotřebního zboží, například elektroniky nebo nábytku. K uzavírání smluv mělo docházet téměř pokaždé přímo v prodejnách s daným zbožím (šlo o prodejny na Chomutovsku a Mostecku), v jednom z případů byla smlouva uzavřena po telefonu.

"Z finančních prostředků poskytnutých úvěrovými společnostmi byl většinou uhrazen nákup zboží, v některých případech byly peníze zaslány na bankovní účet žadatele o úvěr nebo byly čerpány prostřednictvím vydané úvěrové karty. Se splácením úvěrů se dotyčný vůbec nezatěžoval, podle zjištěných informací dosud neuhradil žádné ze společností ani jedinou splátku," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Obviněný měl svým opakovaným počínáním o peníze připravit pět různých společností, přičemž některé z nich měl podvést i vícekrát.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru