Jirkovští zastupitelé schválili řadu novinek. Jaké to jsou?
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

 

Jirkov - Zastupitelstvo města, které dnes zasedá, schválilo řadu důležitých bodů. Některé z nich níže zmiňujeme podrobněji.


Zastupitelé schválili podání žádosti o krajskou dotaci na projekt rekonstrukce dvou kamerových bodů městské policie - v ulicích Krátká a Krušnohorská. Konkrétně jde o výměnu dvou stávajících kamer za modernější kamery s nočním přisvícením. Celkové náklady činí 233 tisíc korun, požadovaná dotace je 150 tisíc korun.

Městské policie se týká i vnitřní předpis pravidel pro stanovení náborového příspěvku, který zastupitelé přijali. Příspěvek získají strážníci-čekatelé na 3 měsíce, tj. po dobu školení a odborného výcviku, a to ve výši 10 tisíc korun (celkem tedy 30 tisíc korun). Náborový příspěvek má zčásti dorovnávat odměňování, protože strážníci-čekatelé jsou až po 3 měsících přeřazeni do 7. či 8. platové třídy (do té doby jsou v 5. platové třídě).

Zastupitelstvo dále odsouhlasilo navýšení letošní dotace na činnost a provoz koupaliště a kempu Červený Hrádek z původních 590 tisíc na 711 tisíc korun. Nájemce areálu požádal o vyšší částku kvůli výraznému zdražení bazénové chemie.
Také Kinu Jirkov zastupitelé pomohli tím, že schválili veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí mimořádné dotace na jeho činnost a provoz. V návrhu rozpočtu města na to bylo letos vyčleněno 400 tisíc korun, nájemce kina však vzhledem k velkému zdražení energií a vysokému nedoplatku za plyn (přes 124 tisíc korun) požádal o mimořádnou dotaci.

Zastupitelé schválili i Strategický plán rozvoje Jirkova pro období let 2022 až 2031. Jedná se o důležitý dokument města, který se zabývá jeho dlouhodobým vývojem.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru