Žena ráno v Chomutově vedla dítě do školky, během pár minut se stalo něco, čeho pak litovala
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Na chomutovské policisty se obrátila žena, které se někdo vloupal do vozidla. To zaparkovala minulý týden v pátek v půl sedmé ráno poblíž mateřské školy v ulici Blatenská. Auto uzamkla a šla odvést svého potomka do školky.

Přitom však udělala chybu, kvůli které zřejmě k vloupání došlo. Na předním sedadle nechala odložený batoh, v němž měla peněženku s finanční hotovostí, rtěnku, řasenku a další kosmetiku. Batoh neunikl pozornosti neznámého pachatele, který se pak během pár minut ženiny nepřítomnosti do vozidla násilím vloupal a ukradl ho. Majitelce tím způsobil na odcizených věcech škodu ve výši přibližně 2.700 korun. Mnohem vyšší škoda byla způsobena poškozením auta v důsledku násilného vniknutí. Ta byla předběžně vyčíslena na 9 tisíc korun.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. "V této souvislosti znovu upozorňujeme řidiče, že kromě řádně zajištěného vozidla, které by mělo být samozřejmostí, je třeba ho před opuštěním zkontrolovat. Důležité je přesvědčit se, že v autě nejsou na zvenčí viditelných místech vystaveny hodnotné předměty. Každý takový předmět (batoh, peněženka, mobilní telefon) viditelně umístěný ve vozidle působí na pachatele jako magnet a vozidlo pak nemusí ochránit ani to, že je zaparkováno na frekventovaném a dobře osvětleném místě," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru