Nechutný hyenismus dvou bratrů z Chomutovska! Důvěřivému stařečkovi vyluxovali bankovní účet
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Důvěřivosti seniora z Chomutovska zneužili dva bratři ve věku 26 a 36 let, které u sebe tento muž nechal bydlet. Věděli totiž, na kterém místě v domě si dotyčný schovává svou platební kartu i s přiloženým PIN kódem a mladší ze sourozenců tuto kartu odcizil.

Během následujících několika dní měl muž s pomocí odcizené karty z různých bankomatů vybrat několikatisícové částky, které si ponechal. V některých případech měl peníze z bankomatu vybrat jeho starší bratr, jemuž kartu mladší z mužů za tímto účelem předal.

Než senior zjistil, že mu byla platební karta odcizena, stačili ho dotyční připravit o více než 30 tisíc korun.

"Povedení bratři nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Staršímu z podezřelých, který se nedávno vrátil z vězení, hrozí vzhledem k předchozímu odsouzení za majetkovou trestnou činnost v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody. Jeho mladšího bratra by soud mohl za mříže poslat až na dva roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru