Vzdělanost dětí v Ústeckém kraji pokulhává, mohou za to i jejich rodiče. Řešilo se, co s tím
Hejtman Jan Schiller se sešel se zástupci MŠMT. Foto zdroj: Ústecký kraj
Chomutov

Ústecký kraj - Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller přivítal ve své kanceláři sedmičlennou skupinu zástupců z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), s níž řešil zásadní problémy školství v Ústeckém kraji. Jednání se zúčastnila také krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

Hlavním tématem jednání bylo zvýšení úrovně vzdělanosti dětí v Ústeckém kraji. Žáci v Ústeckém kraji vykazují v různých šetřeních nepříliš uspokojivých výsledků vzdělávání ve vybraných oblastech. Podobně je tomu též na území Karlovarského kraje. „Je to dáno vysokým podílem obyvatel s nízkým socioekonomickým statusem, nízkou vzdělanostní strukturou obyvatel i absencí specialistů ve školství,“ sdělila radní Jindra Zalabáková.

Hejtman Jan Schiller zdůraznil, že zásadní vliv na vzdělávání žáků v Ústeckém kraji má přístup rodin dětí. „Pokud rodiče své děti nevedou ke vzdělávání, pak je velmi těžké dětem vysvětlit, že vzdělání je pro jejich budoucí život důležité,“ vysvětlil hejtman Jan Schiller a dodal: „Abychom mohli úroveň školství na území našeho regionu změnit k lepšímu, je nutná podpora nejen ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ale i Ministerstva práce a sociálních věcí. Oblast školství a sociální oblast jdou totiž ruku v ruce.“

Za MŠMT se jednání zúčastnili ředitelé vybraných odborů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru