Krizový štáb Chomutova sdělil, jak je to aktuálně s koronavirem v našem okrese
Městská policie Chomutov provádí ve spolupráci s Policií ČR dohled u očkovacího centra. Foto zdroj: MP Chomutov
Chomutov

Chomutov - Členové Krizového štábu města Chomutov se ve středu sešli k pravidelnému jednání, aby sdíleli informace spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí. Jednání se tradičně zúčastnili zástupci vedení města i magistrátu, zástupce Nemocnice Chomutov, Městské policie, Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru a Krajské hygienické stanice.

„Epidemiologická situace v okrese se zlepšuje, významně klesá počet nakažených, ze zhruba 4800 nakažených týdně klesl záchyt na cca 2800 týdně.“ řekl náměstek primátora David Dinda. Chomutovská nemocnice stále disponuje 4 covidovými odděleními + dvěma covid JIP. Hospitalizováno je momentálně 75 pacientů z toho 11 na JIP a z nich 5 na umělé plicní ventilaci. Pro pacienty, kteří vyžadují intenzivní péči z jiného důvodu než kvůli onemocnění Covid-19 disponuje chomutovská nemocnice dalšími lůžky JIP.

Velkokapacitní očkovací centrum Nemocnice Chomutov funguje bez problémů, je však připraveno přijmout násobně vyšší počty očkovacích látek než doposud v rámci krajského přerozdělování získává. Školská zařízení budou disponovat neinvazivními antigenními testy, kterými budou testovat žáky mířící do škol k prezenční výuce. Krajská hygienická stanice doporučuje rodičům respektovat toto opatření a uklidňuje případné obavy o zdraví dětí tím, že se jedná o bezbolestný stěr z kraje nosní dírky nikoliv z nosohltanu.

„Další jednání Krizového štábu Chomutova proběhne příští středu 14. dubna 2021,“ dodal na závěr náměstek Dinda.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru