Seniorovi z Jirkova hrozí za požár v bytě kriminál. Zapálil si svíčku, pak šel na pivo
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Minulý týden zahájil vyšetřovatel trestní stíhání 71letého muže z Jirkova. Ten podle všeho v srpnu loňského roku způsobil požár v pronajatém bytě, ve kterém bydlí.

V odpoledních hodinách měl na stolku v kuchyňském koutě zapálit svíčku a později odejít do restaurace, aniž by předtím svíčku uhasil. Od hořící svíčky došlo k zahoření desky stolku a umakartového jádra, v jehož blízkosti se stolek nacházel. K žádnému většímu požáru nakonec naštěstí nedošlo, protože po prohoření jádra byl oheň uhašen vodou vytékající z prohořelého plastového rozvodu vody (o události tehdy informovali hasiči zde).

Způsobená škoda byla i přes rychlé uhašení požáru vysoká, kromě poškození vybavení bytu ohněm totiž další následky způsobila voda vytékající z potrubí, která vytopila další dva byty a společné prostory panelového domu. Její výše byla předběžně vyčíslena na celkových 280 tisíc korun.

V době události byli na místo přivoláni i policisté, kteří zjistili, ve které restauraci se nachází nájemce uvedeného bytu a přišli si tam pro něho. Senior byl zadržen a nadýchal 1,3 promile alkoholu.

Za trestný čin poškození cizí věci, z něhož byl nyní obviněn, mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru