Muž obrážel obchody v Otvicích a kradl. V poslední prodejně mu ale zhatili plán
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Několika krádeží v prodejnách v otvické obchodní zóně se měl podle zjištění policistů dopustit 27letý muž. Vše se mělo odehrát minulý čtvrtek krátce po poledni.

Zmíněný Mostečan postupně navštívil tři různé prodejny. Zaměřil se na oblečení, z něhož měl pokaždé neodborným zásahem odstranit zabezpečovací zařízení, které má zboží chránit proti odcizení. Po odstranění tohoto zařízení měl zboží schovat do batohu a z obchodů odejít.

"Ze dvou prodejen takto zmizela značková mikina a tři kusy dámských riflí. V posledním případě se mu však zboží z prodejny díky všímavým prodavačkám odnést nepodařilo," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Značkovou bundu v hodnotě téměř 2 tisíce korun musel rovnou vrátit. I přes svou snahu poté obchod urychleně opustit tam díky včasnému zásahu obsluhy prodejny musel vyčkat až do příjezdu přivolané policejní hlídky.

Ta zjistila, že v batohu se kromě bundy nachází i další odcizené věci, které byly zajištěny. Kvůli násilnému odstranění zabezpečovacích prvků však bylo všechno oblečení v celkové hodnotě více než 4 tisíce korun poškozeno a znehodnoceno.

Policisté podezřelého zadrželi a zjistili, že v nedávné minulosti byl za majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen, a to i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z vězení byl podmíněně propuštěn v květnu loňského roku. Nyní by se tam tedy mohl dostat znovu. "Za trestný čin krádeže, pro který mu bylo ještě téhož dne sděleno podezření, mu tentokrát u soudu hrozí až tříletý trest," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru