Lidem na Chomutovsku vadí čtyřkolky a motokrosaři nejen na silnicích. Policisté si na ně posvítili
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Koncem srpna se na Chomutovsku uskutečnilo dopravně bezpečnostní opatření zaměřené zejména na nesprávný způsob jízdy a pohyb motocyklistů, především čtyřkolek a motokrosových strojů, neschválených pro provoz na pozemních komunikacích.

Policisté akci provedli na základě podnětů a stížností občanů Chomutova, Jirkova a okolních obcí na porušování veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu ze strany řidičů zejména sportovních terénních motocyklů. Tito podle nich poškozují lesy, lesní cesty, svahy, stezky, pole apod.

Kontrolováno bylo dodržování zákona o silničním provozu, zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, ale také lesního zákona.

"Policisté v rámci opatření zjistili porušení zákona ve čtyřech případech. Tři řidiči motocyklu užili k jízdě stroj, který nesplňoval podmínky k provozu na pozemních komunikacích. Jeden řidič motokrosového speciálu jel po pozemní komunikaci bez registrační značky s neschváleným strojem pro provoz na pozemních komunikacích," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Přestupky policisté vyřešili uložením pokut v příkazním řízení, poslední zmíněné provinění bylo oznámeno k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru