AKTUÁLNĚ: Pachatele brutálního napadení ženy tyčí dopadli po třech letech. Udělal to za dva tisíce!
Tehdy podezřelý muž na útěku. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústí nad Labem - Skvělá práce ústeckých kriminalistů. Tento případ ilustruje to, že i přesto, že se pachatele nepodaří v krátké době vypátrat, tak policisté na své "pomníčky" nezpomínají a vracejí se k nim.

Na konci roku 2017 došlo ve večerních hodinách v Ústí nad Labem na v ulici České Mládeže k napadení ženy. Neznámý muž přistoupil k ženě jdoucí po chodníku zezadu a kovovou tyčí jí udeřil přes hlavu. Žena utrpěla vážné zranění a musela být hospitalizována v nemocnici.

"Policisté ihned začali intenzivně pátrat po pachateli tohoto brutálního útoku. K pátrání byla za pomoci zveřejněného záznamu z kamerového systému využita i média, ale bohužel vše s negativním výsledkem," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Minulý týden kriminalisté vyslýchali muže, který měl na sobě obdobnou mikinu jako pachatel před třemi lety. Svitla jim naděje, které byla ale záhy vyvrácena, neboť tento muž byl v té době ve výkonu trestu. "Ovšem při výslechu a dotazování se na tento skutek se kriminalisté dostali k muži, který odpovídal popisem pachateli činu a v minulosti měl na svědomí násilnou trestnou činnost. Kriminalisté si pro podezřelého ihned dojeli. Ten pod tíhou důkazů se přiznal k brutálnímu útoku na ženu a kriminalistům sdělil i motiv," pokračuje Hyšplerová.

Motivem jeho jednání byla objednávka, kdy tomuto napadení předcházel incident, ke kterému došlo v místním obchodě, kde napadená žena pracovala. V obchodě se dostala do slovního konfliktu se muže a ženou. Tento pár následně oslovil podezřelého před obchodem, zda si nechce vydělat 2 tisíce korun. Dali mu kovovou tyč a ukázali ženu. Pachatel pod vidinou odměny 2 tisíc korun ženu napadl.

"V současné době 29letý muž čelí obvinění z trestného činu Těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru