NOVINKA: Jízdenky v MHD budou levnější, má to ale jednu podmínku
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - V souvislosti se změnou smluvních přepravních podmínek a tarifu Dopravy Ústeckého kraje od 14. června dochází v MHD Chomutov – Jirkov ke snížení ceny jízdenky pro jednotlivou jízdu placenou bankovní kartou ve vozidle na cenu stejnou jako při platbě z elektronické peněženky na dopravní kartě (jízdenka 45 min: 17 Kč → 14 Kč, jízdenka 60 min: 20 Kč → 17 Kč).

Doposud byla cestujícímu při platbě pomocí bezkontaktní bankovní karty účtována částka stejná, jako při hotovostní platbě.

Další změnou v přepravních podmínkách je při nemožnosti uhradit jízdné ve vozidle bezkontaktní bankovní kartou povinnost cestujícího uhradit jízdné jiným způsobem, např. hotovostí. Takový případ může nastat, když banka vyžaduje při provádění platby autorizaci kódem PIN, který nelze na zařízení ve vozidlech MHD provádět nebo zařízení bude mít technický problém.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru