Mladíček z Chomutova kradl jako straka, v base teď může skončit až na osm let
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Obvinění z trestných činů krádež a podvod sdělil vyšetřovatel chomutovské policie teprve 18letému mladíkovi z Chomutova. Podle zjištění policistů se měl v průběhu tohoto měsíce dopustit několikrát protiprávního jednání.

Začátkem května měl v Chomutově od svého známého podvodně vylákat mobilní telefon v hodnotě cca dvanáct tisíc korun s příslibem, že mu ho posléze nepoškozený vrátí. K tomu však nedošlo a přístroj prodal jinému muži za čtyři tisíce. Policistům se telefon později podařilo zajistit a bude vrácen poškozenému.

Třetí květnový týden se mladík v dopoledních hodinách vydal do jedné ze společností sídlících v Chomutově. Tam měl z volně přístupné laboratoře jednomu ze zaměstnanců odcizit z odložených kalhot finanční hotovost ve výši 1.400 korun.

O pouhé dva dny později přišel tento muž na pozemek firmy zabývající se těžbou dřeva a ptal se majitele na práci. Majitel mu měl sdělit, že nikoho nyní nepotřebuje a poté mu již nevěnoval pozornost. Mladý Chomutovan však pozemek hned neopustil. Místo toho měl vejít do otevřené stavební buňky, kterou majitel firmy využívá jako kancelář. Z peněženky odložené na stole měl odcizit finanční hotovost ve výši 18 tisíc korun.

Po provedeném šetření policisté toto pondělí podezřelého zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání. Popsaných skutků se dopustil přesto, že v roce 2019 byl pravomocně odsouzen pro trestný čin loupeže.

K prvnímu ze skutků mělo dojít ještě v době, kdy byl na území České republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru. Tato okolnost má významný vliv na výši trestu, kterou lze za uvedené protiprávní jednání uložit. Podle zákona může být obviněný v případě uznání viny soudem odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání od dvou až do osmi let.

Z důvodu rizika spočívajícího v pokračování trestné činnosti obviněného podal vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby. Státní zástupce pak navrhl soudu vazbu, o které bylo dnes rozhodováno. Soudce se s podnětem vyšetřovatele a návrhem státního zástupce neztotožnil a další vyšetřování tak bude probíhat na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru