Tragický týden: Na silnicích v kraji zemřeli čtyři lidé. Kamion smetl dělníky na třináctce!
K tragédii došlo ve čtvrtek 16. dubna na silnici číslo 13 mezi Bílinou a Teplicemi. Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 167 dopravním nehodám a haváriím. Čtyři lidé při nich zemřeli.

Vyhlášený nouzový stav a omezení volného pohybu osob výrazně snížily provoz na českých silnicích, což se promítlo také do počtu dopravních nehod. Uplynulý týden na silnicích Ústeckého kraje se proto dá považovat za tragický. Vyhasly na nich čtyři lidské životy.

K tragédii došlo ve čtvrtek 16. dubna na silnici číslo 13 mezi Bílinou a Teplicemi. Po srážce dvou kamionů a dodávky tam zemřeli tři lidé (psali jsme ZDE a ZDE). Další lidský život vyhlasl v neděli před půlnocí na Podbořansku. Po srážce autem tam zemřela žena (psali jsme zde).

Těžce zraněno bylo při nehodách šest lidí a lehké zranění utrpělo 24 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 9 451 000 korun. "Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 52 případech. Ve 30 případech byla příčinou nepřiměřená rychlost, ve 21 případě nedání přednosti v jízdě a v jendom případě nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli dva účastníci dopravních nehod," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Počet nehod v jednotlivých okresech:

DC – 32, CV – 20, LT – 34, LN – 26, MO – 10, TP - 20, UL – 21 a dálniční odd. – 4.

Během víkendu, od pátku do neděle, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 78 dopravních nehod a havárií. V pátek došlo k 36 nehodám, v sobotu k 18 a v neděli k 24 nehodám. Jeden člověk byl usmrcen v neděli na Lounsku. Těžce zraněni byli 3 lidé a lehké zranění utrpělo 11 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 3 744 000 korun. 

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 21 případě. V 19 případech byla příčinou nepřiměřená rychlost,  v 6 případech nedání přednosti v jízdě a v 1 případě nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byl jeden účastník dopravní nehody.

Počet nehod během víkendu v jednotlivých okresech: 

DC – 14, CV – 13, LT – 18, LN – 11, MO – 4, TP – 8, UL – 8 a dálniční odd. – 2.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru