Lidé ignorují vládní nařízení: V Chomutově se sešli u karet, jinde uspořádali párty s dětmi a bez roušek!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Policisté v uplynulých dnech na Chomutovsku řešili oznámení o shromažďování občanů ve veřejně dostupných prostorách a navíc bez nařízené ochrany úst a nosu.

K jednomu z případů došlo v pátek večer v malé obci na Klášterecku. Tam se v budově tělovýchovné jednoty konala oslava, na níž bylo přítomno celkem 18 lidí včetně dětí. Přítomní neměli zakrytý obličej, jak ukládá nařízení vlády z minulé středy. Vyplývá z něho povinnost mít ve veřejných prostorách zakrytá ústa a nos.

"K obdobnému oznámení vyjížděli v neděli večer i chomutovští policisté. Na sídlišti Kamenná se sešlo sedm lidí, aby si ve společných prostorách panelového domu zahráli karty. Opět všichni bez jakékoli ochrany obličeje," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kromě povinnosti mít mimo bydliště zakrytá ústa a nos přitom vláda ČR rozhodla s účinností od 16. března 2020 o zákazu volného pohybu osob na území České republiky s výjimkou cest do zaměstnání, do zdravotnických zařízení, nezbytných cest za rodinou a dalších nezbytných cest, například k obstarání základních životních potřeb. Ani jeden z výše popsaných případů do těchto výjimek nespadá.

"Policisté tedy oba případy zadokumentovali a oznámili správnímu orgánu k projednání přestupku," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru