Chomutov objednal tisícovku roušek, poputují k těm nejvíce potřebným
Nemocnice v Chomutově. Foto: e-deniky
Chomutov

Chomutov - Vedení města Chomutova objednalo u certifikovaného výrobce tisíc textilních roušek.

První stovky dorazí již dnes a budou předány pracovníkům chomutovské nemocnice. „Využili jsme osobní kontakty a už v neděli domluvili výrobu tisíce roušek, které primárně předáme těm nejpotřebnějším,“ uvedl náměstek primátora David Dinda.

Dodané roušky budou textilní ze 100% bavlny, která je pro tento účel certifikována. Jsou tedy pratelné a dají se používat opakovaně. „Důležité ale je, aby lidé roušky prali na maximální možnou teplotu nebo případně vyvařili v hrnci a poté důkladně přežehlili,“ upozornila doktorka Trmalová z Krajské hygienické stanice.

Další roušky budou přicházet z výrobny v Kralupech nad Vltavou postupně a město v další vlně vybaví pracovníky a klienty sociálních služeb. „V domovech pro seniory je po rouškách také velká poptávka. Pracovníci přijdou denně do styku se spoustou lidí, kteří jsou k respiračním onemocněním více náchylní a je potřeby je před ním chránit. Proto musejí být všichni pracovníci i senioři a nemocní klienti chráněni rouškami,“ vysvětlil náměstek primátora Milan Märc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru