Podvod nebo špatný vtip? Kdosi zneužívá smrtícího čínského koronaviru ve falešných dopisech
Upozornění na falešné dopisy. Foto: SZÚ
Chomutov

ČR - Státní zdravotní ústav zjistil, že je jeho jménem rozesílán dopis, kterým jsou nařízena k ochraně před zavlečením nového koronaviru 2019 – nCoV ze zahraničí ochranná opatření.

Informace, které jsou v dopise uváděny, jsou nepravdivé a zavádějící. "Státní zdravotní ústav se důrazně distancuje od předmětného sdělení a zároveň přistoupil v této věci k podání trestního oznámení," uvedl Pavel Březovský, ředitel Státního zdravotního ústavu (SZU).

Dopis není vytištěn na hlavičkovém tiskopisu SZU, ani SZU není oprávněn podobná opatření vydávat. Podpis ředitele Ústavu je zfalšován. Veškerá opatření jsou vydávána pouze Ministerstvem zdravotnictví.

Státní zdravotní ústav zveřejňuje aktuální informace k problematice koronaviru na svých webových stánkách www.szu.cz a dále také zřídil informační telefonickou linku, kam se mohou občané obrátit, pokud potřebují v souvislosti s koronavirem poradit.

Infolinka je k dispozici denně od 9 do 21 hodin na telefonním čísle: +420 724 810 106.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru